La Societat Civil ha de respondre a la clase política

Un breu apunt abans d’anar a dormir.

Cal que no abandonem malgrat el desessis que tenim vers la nostre classe política, hem de reaccionar perquè tenim molts temes d’amunt de la taula:

– Els decrets que vulneren el pobre Estatut: Sobretot la tercera hora de Castellà.

– Reclamar l’inversió que el nou Estatut preveu, sobretot en les infrastructures.

– Demanar el trasllat de l’Aeroport del Prat  i la Renfe. S’ha d’aprofitar el acte del IESE i sobretot s’ha de demanar el trasllat immediat de Renfe amb els recursos necessaris.

– Promoció de la Llengua i cultura Catalana : Fira de Frankfurt i foment de la nostra cultura en altres fires i àmbits mundials.

– Catalanització de TV3 i CatRadio. Des de fa 4 anys TV3 i Cat Radio han deixat de ser un referen nacional català, ara TV3 és més aviat una televisió de províncies. 

– Reclamar més presencia del català en els medis audiovisuals i escrits. En el 1992 teníem més quota de canals de televisió en català que ara. Volem més diaris en català!.

– Recursos econòmics i polítics per gestionar la Immigració. Més d’un milió de noves persones han arribat en els darrers 5 anys, cal gestionar bé o la xenofòbia tindrà un bon camp de cultiu per germinar.

– Demanar les seleccions nacionals catalanes. Tenim 500 firmes que ho demanen i el parlament no pot tancar els ulls a aquesta petició.

– Reconstrucció nacional del País Valencià i les Illes, TV3 ha de seguir al País Valencià i s’ha d’ajudar a les organitzacions culturals de tots els Països Catalans.

– Exigir que la Generalitat Catalana defensi l’Estatut i la poca sobirania què ens queda vers els atacs Espanyolistes del PSOE i potser en el futur proper del PP.

– Segur que em deixo altres punts molts importants.

He ficat la foto de la reivindicació de la nostra societat civil per el retorn del papers confiscats de la guerra civil com un bon exemple, per cert com ha acabat, ja estan tots els papers a l’arxiu, no se perquè però em sona que hi ha retards i incompliments per part del governs Espanyol. Si és així, com es que no hi ha cap protesta per part de la Generalitat?

Catalans! , ara toca sometent, ara si què ens hem de arromangar les camises i sortir a lluitar per la nostra supervivència. Cadascun dins del seu àmbit civil, sense estridències, però sense abandonar mai qui és el nostre objectiu:

La Llibertat com a poble.

No podem esperar rés dels actuals dirigents polítics. Sobren les paraules. Fets!

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *