A anat d’un pèl de que la pandèmia de la grip aviar ja fos un fet !!

A Indonèsia, concretament al sud de Yakarta ha mort una dona de 22 anys que ha donat positiu en el virus H5N1. Ja son 4 només en aquesta setmana les persones mortes. Enguany a Indonèsia, Vietnam, Japó, Tailàndia, Hong Kong, South Korea han apareguts nous casos de virus en l’aviram i en la Xina i Indonèsia han aparegut nous casos de persones infectades

En el cas de la dona de 22 anys morta, l’alarma s’ha disparat amb la temença de que la pandèmia de la virus aviar estava a punt de començar

Fins avui, els científics que estudien el virus H5N1 creuen que només pot infectar els humans que tenen una predisposició genètica.

En tots els casos que han aparegut fins dilluns passat son 267 dels que han mort 161 persones. No han aparegut evidencies que s’hagi transmet de persona a persona, sinó del aviram a les persones amb predisposició genètica. Altres persones amb el contacte amb l’aviram no ha estat infectades degut aquesta nul.la predisposició genètica.

En aquest darrer cas de la dona morta a Indonèsia, el seu Fill i el seu marit foren també hospitalitzats el 12 de Gener amb símptomes de la grip. El Fill esta en estat crític, mentre que el marit no ho estar.

El fet que la mare i el fill tinguessin la grip aviar referma la teoria que només les persones amb predisposició genètica (parentesc Mare – Fill) es contagien amb el contacte amb l’aviram que té el virus. Però i el Pare?, la Mare i el Pare no tenen cap parentesc i per tant la predisposició genètica es quasi impossible que la tinguin els dos.

Les alarmes es varen disparar fins que al fer els test per determinar si realment tenien el virus H5N1 es va veure que la Mare i el Fill si que donen positiu, mentre que per sort per tota l’humanitat el Pare ha donat negatiu!.

Mentre tant, esperem que el dia que apareix el primer cas, pugem isolar-lo i sobretot pugem ràpidament fer la vacuna i en quantitats suficients per tots.

Si voleu mes informació al respecte podeu anar al bloc que ja vaig escriure respecte el virus aviar.

Estem a prop d?una pandèmia pel virus de la grip aviar?

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *