I avui és l’endemà

 

Ahir les dones fórem portada als mitjans de comunicació, com ho serem avui atesa la força de la vaga feminista al nostre país i arreu. La vaga ha estat important, imprescindible, moltes dones la seguiren, totes en parlaren convertint-la en un missatge potent del canvi cultural i social que de manera imparable s’ha iniciat.

El món no s’ha aturat, però les dones han anunciat que elles ho poden fer i que sense elles no hi ha món possible. Compromeses amb el progrés, la igualtat i la dignitat ja no tornaran a ésser invisibles, mudes o excloses ni víctimes. Han demostrat la seva força i determinació i han fet evident que només les dones poden canviar el model social i instaurar la nova cultura de la dignitat i la igualtat.

El nou model social no és possible sense el canvi del sistema democràtic. La democràcia fou instaurada per l’home sense la dona i es consolidà com el sistema político-social de referència amb la imperfecció inherent a la seva naixença. Cal, doncs, construir la nova democràcia des de la perspectiva profeminista i l’acció feminista. Ahir l’eclosió de la dona al carrer recollí la tasca difícil i transgressora d’antany de les dones, feministes , protofeministes, simplement Dones contra la desigualtat i la injustícia i alhora fou la demostració de la voluntat d’ésser protagonistes de la construcció dels nous ideals democràtics.

Avui és l’endemà i cal que sigui el primer dia de la transformació cultural.

(N B. La crida a la vaga feminista tenia prou força i valors per a suscitar solidaritat que feien innecessària l’adopció, per unes minories, d’accions idèntiques a ies del model masculí conegut, com piquets i talls a vies de circulació.)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *