Paret amunt (67) Les mateixes paraules

 

dijous 16 de març de 2017

Es possible que les mateixes paraules tinguin significats diferents? Es possible que les mateixes paraules avalin unes conductes i les seves contràries?

Ara fa poc es va reunir a Venècia una comissió d’experts en dret constitucional que va avaluar, entre altres, el Tribunal Constitucional espanyol. De les declaracions de la comissió s’han derivat alguns titulars que copio: “El Consell d’Europa renya l’estat espanyol per la reforma del Constitucional”. “Europa planta cara a Espanya assenyalant la manca de neutralitat d’un Constitucional amb poders executius.”

Sorprenentment, però, el mateix dictamen de la Comissió de Venècia, segons el govern espanyol “avala la reforma del T.C. i la considera legítima i avala que les sentències del T.C. s’han de considerar vinculants”.

Es possible, doncs, que les mateixes paraules signifiquin coses diferents? Sembla que sí.

Posarem un exemple més aclaridor: Es possible que el mateix Déu hagi dit, textualment, que les dones han de portar burka i que hagi dit que no cal, que amb un mega mocador ja fan? Que hagi dit que ha de ser un burka  negre? I que hagi dit simultàniament que  mai tant, que amb un mocadoret ja li val, ni que sigui de colors?

-Perdona, dius que ho ha dit el mateix personatge?

-Sí, ja fa molts anys, però el mateix, sí.

-Ah, és que jo em pensava…

-Tu no t’has de pensar res, tit. Tu has de fer el que està ordenat i punt.

-Ah, sí.  Ara ja ho he entès. Això de la Comissió de Venècia també ho he entès.

Es bastant fàcil, francament.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.