El riure

La sensació de final de cicle era angoixant. Potser, al capdavall, ja en coneixia el desenllaç des d’un principi, però volia comprovar fins on el portaria aquella senda temporalment desajustada. I no: tot era camí, i prou, i res, i avant. Per això, el silenci davant la pregunta sobre què li habitava el cap s’estava allargant massa. Fins ací, es digué, tot i que no tingué clar del tot si també ho havia materialitzat en veu alta. El cas és que començà a somriure. L’altra persona se n’estranyà, i li preguntà què collons pensava, però ell seguí amb aquell posat alegre. No deia res, i ella anava posant-se cada vegada més nerviosa. Llavors, ell passà del somriure al riure, i el semblant de l’altra persona s’enfosquí. Se n’estava burlant? Però ell tancà els ulls i rigué a cor què vols, fins que inicià una forta rialla. Li entrà mal la panxa, quan, al cap d’una estona, no podia parar de riure, i s’hi agafà fortament. Tanmateix, allò ja no tenia aturador: ell, amb els hahaha estridents; l’altra persona, amb els llavis ben serrats, destil·lant una mena d’odi pels ulls. Aleshores, ella l’agafà pel coll i li l’estrenyé: aquell riure només es podia detenir amb l’asfíxia. Per a la seua sorpresa, però, no hi oposà gens de resistència. Ella notà com la nou se li enfonsava, i com, amb els ulls, li indicava que li faltava l’aire. No obstant això, el hahaha seguia, seguia, seguia, hahaha, hahahahahahaha, hahahahahahahahahaha. L’últim colp: tancà els ulls i, amb totes les seus forces -fins i tot, caient-li una llagrimeta-, va fer força amb les mans. Però, de sobte, només nota els seus propis artells; allí ja no hi havia cap nou, ni cap gola, ni cap ésser humà. El trobaria a faltar? No ho sabrem. Recordaria aquell riure tan característic? De segur. I potser, només en aquell instant, descobriria que aquell hahaha mai no havia volgut ser de burla, ni d’ofensa, ans al contrari: només es reia d’ell mateix, i pretenia fer-li veure que la vida no necessàriament havia de ser tan puta com la pintaven.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *