Arxiu de la categoria: Erdogan

Mehmet Siginir: “Erdogan quiere impedir que el movimiento Gülen tenga éxito en la difusión de una versión moderada y moderna del islam”

0

Món àrab islam islàmic Pròxim Orient gihadisme Alcorà Alcora Síria Kurdistan Turquia
Imagen: Mehmet Siginir

Entrevista al activista turco exiliado en España seguidor del movimiento inspirado por el predicador Fethullah Gülen. En mayo de 2016, el gobierno turco incluyó en la lista de organizaciones terroristas a esta cofradía, que tiene millones de simpatizantes en Turquía y presencia en 160 países.

Mehmet Siginir no estaba metido en política, pero en 2015 perdió su trabajo por motivos políticos. Poco después tuvo que huir de su país para evitar la prisión. Ha creado la Plataforma Pro Derechos y Libertades para denunciar la degradación de la democracia y el deterioro de las libertades en lugares como Turquía.

La situación de su país es muy delicada. Los datos de la ofensiva del presidente turco Recep Tayyip Erdogan y su entorno contra los seguidores del movimiento social Gülen son aterradores:

Más de 174.000 detenidos y 138.000 personas despedidas del trabajo. Se han clausurado 1.043 escuelas privadas, 1.229 fundaciones y asociaciones, 35 instituciones médicas, 15 universidades y 19 sindicatos. Se han cerrado 149 medios de comunicación y 4.424 jueces y fiscales han sido cesados. (Lista completa de instituciones clausuradas por orden del parlamento el 23 de julio de 2016). En cuanto a los periodistas, 184 han sido detenidos, 60 condenados y 142 están en busca y captura.

Con motivo del mes islámico de ramadán, Siginir visitó Barcelona para participar en una mesa redonda sobre el ayuno y la oración con representantes de la religión sikh y de la confesión católica. Entrevistamos Siginir antes de este acto interconfesional organizado por Casa Turca de Barcelona.

(més…)

Publicat dins de arabislam, Islam, Turquia i etiquetada amb , , | Deixa un comentari

Mehmet Siginir: “Erdogan vol impedir que el moviment Gülen tingui èxit en la difusió d’una versió de l’islam moderada i moderna”

0
Publicat el 23 de juny de 2018

Món àrab islam islàmic Pròxim Orient gihadisme Alcorà Alcora Síria Kurdistan Turquia
Imatge: Mehmet Siginir

Entrevista a l’activista turc exiliat a Espanya seguidor del moviment inspirat pel predicador Fethullah Gülen. El maig de 2016, el govern turc va incloure en la llista d’organitzacions terroristes aquesta confraria, que té milions de simpatitzants a Turquia i presència a 160 països.

Mehmet Siginir no estava ficat en política, però el 2015 va perdre la feina per motius polítics. Poc després va haver de fugir del seu país per evitar la presó. Ha creat la Plataforma Pro Drets i Llibertats per a denunciar la degradació de la democràcia i el deteriorament de les llibertats en països com Turquia.

La situació del seu país és molt delicada. Les dades de l’ofensiva del president turc Recep Tayyip Erdogan i el seu entorn contra els seguidors del moviment social Gülen són esfereïdores:

Més de 174.000 detinguts i 138.000 persones acomiadades de la feina. 1.043 escoles privades, 1.229 fundacions i associacions, 35 institucions mèdiques, 15 universitats i 19 sindicats clausurats, 149 mitjans de comunicació tancats i 4.424 jutges i fiscals cessats. (Llista completa d’institucions clausurades per ordre del parlament el 23 de juliol de 2016). Pel que fa als periodistes, n’hi ha 184 de detinguts, 60 de condemnats i 142 en cerca i captura.

Amb motiu del mes islàmic de ramadà, Siginir ha visitat Barcelona per a participar a en una taula rodona sobre el dejuni i l’oració amb representants de la religió sikh i de la confessió catòlica. Vam entrevistar Siginir abans d’aquest acte interconfessional organitzat per Casa Turca de Barcelona.

(més…)

Publicat dins de arabislam, General, Turquia i etiquetada amb , | Deixa un comentari

Erdogan convoca eleccions a contrarellotge per obtenir el control absolut d’una Turquia en crisi

0
Publicat el 22 de juny de 2018

Món àrab islam islàmic Pròxim Orient gihadisme Alcorà Alcora Turquia Erdogan

L’avenç electoral a Turquia té molt a veure amb l’economia. Concretament amb els problemes creixents de l’economia turca, que és incapaç d’aturar la devaluació de la seva moneda i l’augment de la inflació, que l’abril es va enfilar fins a l’11%.

Les eleccions generals i presidencials estaven previstes pel 3 de novembre de 2019, però se celebraran el 24 de juny de 2018. Per primera vegada a la història les dues eleccions es faran el mateix dia.

En principi, tot indica que no és el millor moment per l’actual president Recep Tayyip Erdogan. De fet, les darreres eleccions generals han confirmat una tendència a la baixa pel seu Partit de la Justícia i el Desenvolupament (AKP). Mentre que la més recent reforma de la Constitució impulsada per ell mateix, va ser aprovada per un ajustat 51,41%.

(més…)

Publicat dins de arabislam, economia, Turquia i etiquetada amb , , | Deixa un comentari

Erdogan calls for snap elections in a race to seize absolute control over a Turkey in crisis

0
Publicat el 22 de juny de 2018

Món àrab islam islàmic Pròxim Orient gihadisme Alcorà Alcora Turquia Erdogan

The calling of early elections in Turkey has very much to do with the economy. In particular, with the increasing problems of the Turkish economy which is incapable of stopping the devaluation of its currency and the increase in inflation, which rose to 11% in April.

The general and presidential elections were initially scheduled for 3 November 2019, but they will now be held on 24 June 2018. Both elections will be held the same day for the first time in history.

In principle, everything indicates that this is not the best moment for the current president Recep Tayyip Erdogan. As a matter of fact, the last general elections confirmed a downward trend for his Justice and Development Party (AKP), while the most recent reform of the constitution promoted by himself was approved by an adjusted 51.41%.

(més…)

Avui ja no diuen que Erdogan és un islamista moderat?

0

Món àrab islam islàmic musulmans Pròxim Orient golf Pèrsic Turquia Erdogan Twitter alcorà

Les autoritats turques han blocat l’accés a Twitter poques hores després que el primer ministre, Recep Tayyip Erdoğan, hagués afirmat en un míting que arrencaria d’arrel aquesta xarxa social del seu país i que no li importava la resposta de la comunitat internacional.

He llegit algunes cròniques sobre el tema i he interpretat que a Europa s’ha donat una reacció d’entre indignació i sorpresa. Us haig de confessar que m’ha estranyat que encara hi hagi gent que se sorprengui de les respostes autoritàries i un tant absurdes del líder turc a les crítiques difoses a través d’Internet. Tot i que en aquest cas tingui tota la legitimitat per a actuar d’aquesta manera, perquè l’empresa Twitter ha ignorat tres sentències de la justícia turca, que l’han instat sense èxit a eliminar determinats enllaços per violació de la privacitat d’alguns usuaris.

Se m’ha acudit que la sorpresa de la qual parlo podria tenir a veure amb el coneixement esbiaixat de la ideologia d’Erdogan, i he decidit de fer un repàs de les informacions què ens ha arribat els darrers anys sobre aquesta persona, el seu partit i el seu govern. I crec que he descobert per què moltes persones semblen decebudes pel fet que Erdogan miri de satisfer els seus interessos i els del seu partit. Potser pensaven que estaria més pendent de satisfer les nostres expectatives d’observadors estrangers benintencionats que no pas de fer complir la llei del seu país…

(més…)

Publicat dins de arabislam, Turquia i etiquetada amb , , | Deixa un comentari
70697069