Arxiu de la categoria: geografia

Jocs amb mapes interactius per aprendre geografia del Pròxim Orient (nivells IV a XI)

Món àrab islam islàmic Pròxim Orient musulmans golf Pèrsic Àsia

Els mapes interactius són una bona eina per aprendre geografia tot jugant. Podem jugar sols, competint contra nosaltres mateixos, o bé en companyia, posant a prova els nostres coneixements i reflexos.

Internet posa a la nostra disposició moltes aplicacions d’aquest tipus que ens poden ajudar a conèixer una mica millor el món àrab i el Pròxim Orient. Però abans d’examinar-nos de geografia, hem d’aprendre on són els països, les seves capitals i les seves regions. Per això, en els darrers anys us he estat oferint diversos tutorials interactius. Així, si heu practicat amb el tutorial de capitals, països i regions geogràfiques del Pròxim Orient i amb els Jocs amb mapes interactius per aprendre geografia del Pròxim Orient (nivells II i III), ja estareu preparats per a posar a prova els vostres coneixements de geografia amb les aplicacions que trobareu a continuació, que van des del nivell intermedi fins al nivell Cartògraf!

(més…)

Publicat dins de arabislam, TIC i etiquetada amb , | Deixa un comentari

Conèixer i entendre el món àrab i el Pròxim Orient a través dels mapes

Món àrab islam islàmic musulmans Pròxim Orient golf Pèrsic Egipte Síria Alcorà

Els mapes serveixen per a situar i localitzar un lloc específic. També serveixen per a orientar-nos i saber on són les ciutats i els accidents geogràfics, per saber com és el seu entorn i quina és la distància i la relació, per exemple, entre les comunitats i els estats àrabs dels quals sentim tant a parlar aquests dies…

A continuació trobareu els enllaços a quatre articles per aprendre la geografia del món àrab i el Pròxim Orient a través de mapes interactius dividits en onze nivells, a un mapa animat que mostra els imperis que han governat la regió al llarg de la història i alguns mapes que us ajudaran a visualitzar les arrels profundes i antigues del conflicte de Síria.

(més…)

Publicat dins de arabislam, TIC i etiquetada amb | Deixa un comentari

Jocs amb mapes interactius per aprendre geografia del Pròxim Orient (nivell III)

Món àrab islam islàmic Pròxim Orient musulmans golf Pèrsic Àsia

Els mapes interactius són una bona eina per aprendre geografia tot jugant. Podem jugar sols, competint contra nosaltres mateixos, o bé en companyia, posant a prova els nostres coneixements i reflexos.

Internet posa a la nostra disposició moltes aplicacions d’aquest tipus que ens poden ajudar a conèixer una mica millor el món àrab i el Pròxim Orient. Però abans d’examinar-nos de geografia, hem d’aprendre on són els països, les seves capitals i les seves regions. Per això, fa uns dies us vaig oferir tres tutorials interactius. Així, si heu practicat amb el tutorial de capitals, països i regions geogràfiques del Pròxim Orient i amb els Jocs amb mapes interactius per aprendre geografia del Pròxim Orient (nivell II), ja estareu preparats per a posar a prova els vostres coneixements de geografia amb les tres aplicacions que trobareu a continuació.

(més…)

Publicat dins de arabislam, TIC i etiquetada amb , | Deixa un comentari

Jocs amb mapes interactius per aprendre geografia del Pròxim Orient (tutorial)

Món àrab islam islàmic Pròxim Orient musulmans golf Pèrsic
Els mapes interactius són una bona eina per aprendre geografia tot jugant. Podem jugar sols, competint contra nosaltres mateixos, o bé en companyia, posant a prova els nostres coneixements i reflexos.

Internet posa a la nostra disposició moltes aplicacions d’aquest tipus que ens poden ajudar a conèixer una mica millor el món àrab i el Pròxim Orient. Però abans d’examinar-nos de geografia, hem d’aprendre on són els països, les seves capitals i les seves regions. Per això, a continuació us ofereixo tres tutorials interactius, abans de veure, un altre dia, algunes animacions que posaran a prova els vostres coneixements de la regió.

(més…)

Publicat dins de arabislam, TIC i etiquetada amb , | Deixa un comentari

Els imperis del Pròxim Orient al llarg de la història

Els mapes temàtics d’esdeveniments polítics són especialment atractius pels amants de la història i la geografia humana, perquè ens ajuden a copsar en un instant un dels aspectes clau que intervenen en els canvis de les societats d’un territori.

Aquesta mena de mapes també serveixen per a situar sobre el terreny, alhora, noms de capitals, països i imperis que ens són familiars, però que no sabem relacionar amb un indret o un moment històric concret. A continuació, us mostro un mapa animat que ens ajuda a organitzar geogràficament i cronològicament tots els imperis que han passat i han deixat petjada en la regió del Pròxim Orient i el nord d’Àfrica, des de l’any 3000 aC fins a l’actualitat.

En visionar l’animació m’he fixat que una de les regions que ha estat sotmesa a més imperis i formes de govern és la que comprèn els actuals Líban, Síria, Palestina i Israel. Les invasions els han arribat des dels quatre punts cardinals, per terra i per mar, de les muntanyes i del desert. I precisament són els territoris i els pobles que s’enfronten a més dificultats en la recerca d’una solució satisfactòria als seus eterns conflictes.

(més…)

Publicat dins de arabislam, Periodisme-Opinió i etiquetada amb , | Deixa un comentari