Arxiu de la categoria: geografia

Jocs amb mapes interactius per aprendre geografia del Pròxim Orient (nivells IV a XI)

0

Món àrab islam islàmic Pròxim Orient musulmans golf Pèrsic Àsia

Els mapes interactius són una bona eina per aprendre geografia tot jugant. Podem jugar sols, competint contra nosaltres mateixos, o bé en companyia, posant a prova els nostres coneixements i reflexos.

Internet posa a la nostra disposició moltes aplicacions d’aquest tipus que ens poden ajudar a conèixer una mica millor el món àrab i el Pròxim Orient. Però abans d’examinar-nos de geografia, hem d’aprendre on són els països, les seves capitals i les seves regions. Per això, en els darrers anys us he estat oferint diversos tutorials interactius. Així, si heu practicat amb el tutorial de capitals, països i regions geogràfiques del Pròxim Orient i amb els Jocs amb mapes interactius per aprendre geografia del Pròxim Orient (nivells II i III), ja estareu preparats per a posar a prova els vostres coneixements de geografia amb les aplicacions que trobareu a continuació, que van des del nivell intermedi fins al nivell Cartògraf!

(més…)

Publicat dins de arabislam, TIC i etiquetada amb , | Deixa un comentari

Conèixer i entendre el món àrab i el Pròxim Orient a través dels mapes

0

Món àrab islam islàmic musulmans Pròxim Orient golf Pèrsic Egipte Síria Alcorà

Els mapes serveixen per a situar i localitzar un lloc específic. També serveixen per a orientar-nos i saber on són les ciutats i els accidents geogràfics, per saber com és el seu entorn i quina és la distància i la relació, per exemple, entre les comunitats i els estats àrabs dels quals sentim tant a parlar aquests dies…

A continuació trobareu els enllaços a quatre articles per aprendre la geografia del món àrab i el Pròxim Orient a través de mapes interactius dividits en onze nivells, a un mapa animat que mostra els imperis que han governat la regió al llarg de la història i alguns mapes que us ajudaran a visualitzar les arrels profundes i antigues del conflicte de Síria.

(més…)

Publicat dins de arabislam, TIC i etiquetada amb | Deixa un comentari

Jocs amb mapes interactius per aprendre geografia del Pròxim Orient (nivell III)

0

Món àrab islam islàmic Pròxim Orient musulmans golf Pèrsic Àsia

Els mapes interactius són una bona eina per aprendre geografia tot jugant. Podem jugar sols, competint contra nosaltres mateixos, o bé en companyia, posant a prova els nostres coneixements i reflexos.

Internet posa a la nostra disposició moltes aplicacions d’aquest tipus que ens poden ajudar a conèixer una mica millor el món àrab i el Pròxim Orient. Però abans d’examinar-nos de geografia, hem d’aprendre on són els països, les seves capitals i les seves regions. Per això, fa uns dies us vaig oferir tres tutorials interactius. Així, si heu practicat amb el tutorial de capitals, països i regions geogràfiques del Pròxim Orient i amb els Jocs amb mapes interactius per aprendre geografia del Pròxim Orient (nivell II), ja estareu preparats per a posar a prova els vostres coneixements de geografia amb les tres aplicacions que trobareu a continuació.

(més…)

Publicat dins de arabislam, TIC i etiquetada amb , | Deixa un comentari

Jocs amb mapes interactius per aprendre geografia del Pròxim Orient (tutorial)

0

Món àrab islam islàmic Pròxim Orient musulmans golf Pèrsic
Els mapes interactius són una bona eina per aprendre geografia tot jugant. Podem jugar sols, competint contra nosaltres mateixos, o bé en companyia, posant a prova els nostres coneixements i reflexos.

Internet posa a la nostra disposició moltes aplicacions d’aquest tipus que ens poden ajudar a conèixer una mica millor el món àrab i el Pròxim Orient. Però abans d’examinar-nos de geografia, hem d’aprendre on són els països, les seves capitals i les seves regions. Per això, a continuació us ofereixo tres tutorials interactius, abans de veure, un altre dia, algunes animacions que posaran a prova els vostres coneixements de la regió.

(més…)

Publicat dins de arabislam, TIC i etiquetada amb , | Deixa un comentari

Els imperis del Pròxim Orient al llarg de la història

0

Els mapes temàtics d’esdeveniments polítics són especialment atractius pels amants de la història i la geografia humana, perquè ens ajuden a copsar en un instant un dels aspectes clau que intervenen en els canvis de les societats d’un territori.

Aquesta mena de mapes també serveixen per a situar sobre el terreny, alhora, noms de capitals, països i imperis que ens són familiars, però que no sabem relacionar amb un indret o un moment històric concret. A continuació, us mostro un mapa animat que ens ajuda a organitzar geogràficament i cronològicament tots els imperis que han passat i han deixat petjada en la regió del Pròxim Orient i el nord d’Àfrica, des de l’any 3000 aC fins a l’actualitat.

En visionar l’animació m’he fixat que una de les regions que ha estat sotmesa a més imperis i formes de govern és la que comprèn els actuals Líban, Síria, Palestina i Israel. Les invasions els han arribat des dels quatre punts cardinals, per terra i per mar, de les muntanyes i del desert. I precisament són els territoris i els pobles que s’enfronten a més dificultats en la recerca d’una solució satisfactòria als seus eterns conflictes.

(més…)

Publicat dins de arabislam, Periodisme-Opinió i etiquetada amb , | Deixa un comentari
70697069