Arxiu de la categoria: TIC

Jocs amb mapes interactius per aprendre geografia del Pròxim Orient (nivells IV a XI)

0

Món àrab islam islàmic Pròxim Orient musulmans golf Pèrsic Àsia

Els mapes interactius són una bona eina per aprendre geografia tot jugant. Podem jugar sols, competint contra nosaltres mateixos, o bé en companyia, posant a prova els nostres coneixements i reflexos.

Internet posa a la nostra disposició moltes aplicacions d’aquest tipus que ens poden ajudar a conèixer una mica millor el món àrab i el Pròxim Orient. Però abans d’examinar-nos de geografia, hem d’aprendre on són els països, les seves capitals i les seves regions. Per això, en els darrers anys us he estat oferint diversos tutorials interactius. Així, si heu practicat amb el tutorial de capitals, països i regions geogràfiques del Pròxim Orient i amb els Jocs amb mapes interactius per aprendre geografia del Pròxim Orient (nivells II i III), ja estareu preparats per a posar a prova els vostres coneixements de geografia amb les aplicacions que trobareu a continuació, que van des del nivell intermedi fins al nivell Cartògraf!

(més…)

Publicat dins de arabislam, TIC i etiquetada amb , | Deixa un comentari

Els doodle de Google pel món àrab, Turquia i Pakistan del 2014

0

Món àrab islam islàmic musulmans Pròxim Orient golf Pèrsic doodle google alcorà
Des de fa uns anys, els editors del lloc web que rep més visites del món canvien el logotip de Google, durant unes hores, amb motiu dels aniversaris i commemoracions que consideren destacables. Aquest dissenys originals, que fusionen les lletres de Google amb dibuixos o al·legories relatives a l’esdeveniment, s’anomenen doodles.

Alguns d’aquests dissenys són visibles a tot el món, però n’hi ha molts que només es poden veure en determinats països. Per això, he fet el recull de doodles que només s’han pogut veure als països àrabs i islàmics del Pròxim Orient. També hi he afegit els nombrosos doodles que s’han fet per la versió turca de Google, i alguns de referits a esdeveniments internacionals amb especial rellevància al món àrab, com el dia de la Francofonia i el dia d’Àfrica.

(més…)

Publicat dins de arabislam, TIC i etiquetada amb | Deixa un comentari

Jocs amb mapes interactius per aprendre geografia del Pròxim Orient (nivell III)

0

Món àrab islam islàmic Pròxim Orient musulmans golf Pèrsic Àsia

Els mapes interactius són una bona eina per aprendre geografia tot jugant. Podem jugar sols, competint contra nosaltres mateixos, o bé en companyia, posant a prova els nostres coneixements i reflexos.

Internet posa a la nostra disposició moltes aplicacions d’aquest tipus que ens poden ajudar a conèixer una mica millor el món àrab i el Pròxim Orient. Però abans d’examinar-nos de geografia, hem d’aprendre on són els països, les seves capitals i les seves regions. Per això, fa uns dies us vaig oferir tres tutorials interactius. Així, si heu practicat amb el tutorial de capitals, països i regions geogràfiques del Pròxim Orient i amb els Jocs amb mapes interactius per aprendre geografia del Pròxim Orient (nivell II), ja estareu preparats per a posar a prova els vostres coneixements de geografia amb les tres aplicacions que trobareu a continuació.

(més…)

Publicat dins de arabislam, TIC i etiquetada amb , | Deixa un comentari

Els imperis del Pròxim Orient al llarg de la història

0

Els mapes temàtics d’esdeveniments polítics són especialment atractius pels amants de la història i la geografia humana, perquè ens ajuden a copsar en un instant un dels aspectes clau que intervenen en els canvis de les societats d’un territori.

Aquesta mena de mapes també serveixen per a situar sobre el terreny, alhora, noms de capitals, països i imperis que ens són familiars, però que no sabem relacionar amb un indret o un moment històric concret. A continuació, us mostro un mapa animat que ens ajuda a organitzar geogràficament i cronològicament tots els imperis que han passat i han deixat petjada en la regió del Pròxim Orient i el nord d’Àfrica, des de l’any 3000 aC fins a l’actualitat.

En visionar l’animació m’he fixat que una de les regions que ha estat sotmesa a més imperis i formes de govern és la que comprèn els actuals Líban, Síria, Palestina i Israel. Les invasions els han arribat des dels quatre punts cardinals, per terra i per mar, de les muntanyes i del desert. I precisament són els territoris i els pobles que s’enfronten a més dificultats en la recerca d’una solució satisfactòria als seus eterns conflictes.

(més…)

Publicat dins de arabislam, Periodisme-Opinió i etiquetada amb , | Deixa un comentari

Iran organitza un exèrcit de pirates informàtics

0

Els mitjans governamentals iranians ja en parlen. No és cap secret. El grup paramilitar conegut com a Basij, un dels diversos que componen l’Exèrcit dels Guardians de la Revolució Islàmica, ha organitzat un ciberexèrcit format per professors universitaris, estudiants i mulàs, amb la missió de boicotejar els webs amb continguts contraris als interessos del règim de Teheran.

Fins i tot tenen inventariats i localitzats els webs que volen atacar: són 874.

(més…)

Publicat dins de Iran i etiquetada amb , | Deixa un comentari
70697069