Arxiu de la categoria: ramadà

Què és el ramadà i què s’hi fa?

9

Món àrab islam islàmic Pròxim Orient Ramadà musulmans golf Pèrsic

Els cinc pilars de l’islam sunnita, els cinc preceptes d’obligatori compliment per a tot musulmà sunnita són: la professió de fe, l’oració, l’almoina, el dejuni i la peregrinació a la Meca. Aquesta setmana comença el mes islàmic de ramadà, en el transcurs del qual es porta a la pràctica el quart pilar: l’abstinència d’ingerir aliments des de la sortida a la posta de sol.

(més…)

Publicat dins de arabislam, Islam i etiquetada amb , | Deixa un comentari

Comença el ramadà

1
Publicat el 6 de maig de 2019

Món àrab islam islàmic Pròxim Orient Ramadà musulmans golf Pèrsic

El mes islàmic de ramadà, que enguany comença la nit del diumenge 5 de juny al dilluns 6

ramadà 2015 (18 juny – 17 juliol)
ramadà 2016 (06 juny – 05 juliol)
ramadà 2017 (27 maig – 25 juny)
ramadà 2018 (16 maig – 14 juny)
ramadà 2019 (06 maig – 04 juny)
ramadà 2020 (23 abril – 23 maig)
ramadà 2022 (02 abril – 01 maig)

… és moltes coses: dejuni, introspecció, llegir l’Alcorà, fer l’almoina i les pregàries a les mesquites, sopar amb la família, plegar abans de la feina, moltes hores de televisió… Però, sobretot, és una celebració i un moment molt especial pels més petits de la casa. De fet, per a milions de nens el ramadà és, per sobre de tot, el que podeu veure en aquests anuncis de televisió:

(més…)

Publicat dins de arabislam, Islam i etiquetada amb , | Deixa un comentari

S’ha acabat el ramadà 2018-1439

1
Publicat el 15 de juny de 2018

Món àrab islam islàmic Pròxim Orient Ramadan Ramadà Alcorà Alcora

S’ha acabat el ramadà de l’any 1439 del calendari islàmic. Alguns musulmans deixen enrere 30 jornades d’espiritualitat, lectura, paciència, autocontrol i reflexió, tot i que per la majoria han estat dies de tímida introspecció i nits de festa en família, tiberis i televisió. A continuació us faig cinc cèntims sobre el ramadà i què representa per als musulmans.

(més…)

Publicat dins de arabislam, Islam i etiquetada amb , , | Deixa un comentari

S’ha acabat el ramadà 2014-1435

0

Món àrab islam islàmic Pròxim Orient Ramadan Ramadà Alcorà Alcora

S’ha acabat el ramadà de l’any 1435 del calendari islàmic. Alguns musulmans deixen enrere 30 jornades d’espiritualitat, lectura, paciència, autocontrol i reflexió, tot i que per la majoria han estat dies de tímida introspecció i nits de festa en família, tiberis i televisió. Com cada any, us faig cinc cèntims sobre el ramadà i què representa per als musulmans.

(més…)

Publicat dins de Islam i etiquetada amb , , | Deixa un comentari

Què és el ramadà i què s’hi fa?

1
Publicat el 27 de juny de 2014

????? Món àrab islam islàmic Pròxim Orient Ramadà musulmans golf Pèrsic

Els cinc pilars de l’islam sunnita, els cinc preceptes d’obligatori compliment per a tot musulmà sunnita són: la professió de fe, l’oració, l’almoina, el dejuni i la peregrinació a la Meca. Aquest cap de setmana comença el mes islàmic de ramadà, en el transcurs del qual es porta a la pràctica el quart pilar: l’abstinència d’ingerir aliments des de la sortida a la posta de sol.Comença el ramadà de l’any 1435 del calendari islàmic i molts musulmans emprenen un camí de 30 jornades d’espiritualitat, lectura, paciència, autocontrol i reflexió. Tot i que per la majoria seran dies de tímida introspecció i nits de festa en família, tiberis i televisió. Com cada any, us faig cinc cèntims sobre el ramadà, què s’hi fa i què significa per als musulmans.

Continua llegint →

Publicat dins de Islam i etiquetada amb , | Deixa un comentari

Anuncis de televisió i humor en ramadà

0
Publicat el 28 d'agost de 2011

Resten dos dies perquè finalitzi el mes islàmic de ramadà, l’aspecte més conegut del qual és el dejuni que realitzen els musulmans des de l’alba fins la posta de sol. Dos dels elements més presents durant aquest mes a les llars dels països islàmics són l’àpat del vespre, amb el que trenquen el dejuni, o iftar, i la televisió, davant la qual els musulmans passen hores i hores mentre mengen, es troben amb la família i els veïns o fan el ressopó.

Per això, se m’ha acudit que una bona manera d’acomiadar-nos del ramadà és mostrar-vos alguns anuncis de televisió relacionats amb l’iftar i els àpats familiars que aquests dies s’han pogut veure a les televisions del Pròxim Orient. Els comercials acostumen a ser de dos tipus: els que ens traslladen missatges de fraternitat i germanor, i els d’humor. Del segon grup n’hi ha molts, com aquest d’una cadena de restaurants:

(més…)

Publicat dins de arabislam, Islam i etiquetada amb , , | Deixa un comentari
70697069