La campanya de l’oliva d’enguany és com tots los anys, però enguany los de secà se n’han ressentit i molt.
Jo ja he fet net i ara, qui vulgue del meu oli d’enguany, que m’ho digue o que passe per la Cooperativa d’Ulldecona i pregunte a la Nanci o a l’Agustí per l’Oli d’oliva verge extra Aran, lo del Solcades o lo del Solà.
Enguany m’he familiaritzat a treballar amb màquines de la casa Oliomio, que evidentment és una patent italiana. Sí, excepte la centrífuga, vertical, que és Pieralisi, la resta de trastos són Oliomio.
Los trastsos, vull dir: Triturador, batedora i decantador (lo ‘decànter’).
Enguany és divertit, per allò que si la sansa ara no tira, l’aigua de la batedora és manual i el decantador ‘s’emborratxa’, etc.
Conten que els pagesos som rics. I és cert: Hi ha els pagesos rics de diners i els pagesos, com jo, rics de feina i pendents dels que en mouen de veres.
Però feliç, que això també compta. Demà, a esporgar i a cremar rama.
Recordeu: ‘Al febrer, esporga l’oliver’. Va.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!