Solcades

Eduard Solà Agudo

Benvinguda

Solcades és un bloc on penjo les fotografies que quotidianament vaig fent dels indrets del territori que habito i recorro. Ací trobareu imatges que us agradaran i d’altres que potser no us evocaran res. Les imatges no parlen, però penso que podeu passar una estona distreta.

Us aconsello que navegueu pel bloc a través de les etiquetes, on trobareu los pobles, los entorns i tots los protagonistes d’este univers meu. Si cerqueu un poble en concret que no surt a la llista de les etiquetes, dirigiu-vos al motor de cerca del bloc, si bé el WordPress permet mostrar un número limitat d’etiquetes.

A voltes escric -per necessitat i per desig- però no publico en cap revista, ni diari. A De trascantó, però, podreu llegir alguns textos meus, així com a les seccions de Poemes i Haikus. I a la secció De sentir podeu entretenir-vos escoltant la música que em plau i aquelles composicions que jo mateix penjo al meu canal de YouTube.

Des del 2020 el bloc ha incorporat la secció Circulus anni, de caràcter molt intermitent, on trobareu cites d’alguns clàssics del pensament i la filosofia.

Des del 23 de novembre de 2020, lo bloc va obrir una nova secció anomenada -i dedicada- a Les xisquetes de ma filla Aran. De mica en mica es va anar vestint esta secció que potser us distraurà. Ací trobareu algunes reflexions i fotografies sobre l’ofici de pastor.

Lo 25 d’agost de 2021 lo bloc va inaugurar una nova secció titulada La flor de l’argelaga i així va prendre el relleu a la secció dels textos pròpiament, que fins aleshores s’anomenava De trascantó.

La flor de l’argelaga va tenir lo seu recorregut al llarg d’un any (fins lo 25 d’agost de 2022). De cara al 2022-2023 (fins lo 25 d’agost de 2023), la secció passà a anomenar-se Los migdies al terrat.

Finalment, lo 26 de gener de 2022 vaig començar una nova categoria anomenada Diari de camp dedicada a la meua feina de pagès. Esta secció a voltes només compta amb fotografies per a que siga el lector qui lliurement interprete.

Comptat i debatut, només em queda agraïr-vos que em llegiu o passeu una bona estona escodrinyant lo bloc.