Un altre país

el bloc abans conegut com 'El meu país d'Itàlia'

tornem a l’Alguer

2
Publicat el 19 de maig de 2015

alghero

Tornem a l’Alguer. En aquesta primera persona del plural no hi ha només l’F. i jo. Torna Blanca i també torna Michele. El divendres 29 de maig presentem ‘Després vénen els anys’ a la Torre Sulis de l’Alguer. Si normalment m’emocione a les presentacions, amb aquesta porte emocionada moltes setmanes. Tornem a l’Alguer. Allà on la primera espurna de la novel.la es va encendre quan una senyora, la senyora Maria, amb qui vaig tindre una conversa en català, em va respondre ‘Jo de minyona parlava vènet’ quan li vaig preguntar si parlava alguerés amb els seus pares.

Tornem a l’Alguer, allà on vaig tornar tantes voltes buscant llibres i racons per mirar de bastir la història, on vaig trobar el que necessitava, a l’únic lloc del món on Blanca i Michele es podien trobar.

Tornem a l’Alguer, en aquesta primera persona del plural no hi ha només l’F. i jo, hi ha també el llibre. ‘Després vénen els anys’ torna allà on va nàixer, torna a casa.

Tornem a l’Alguer. Deu anys després de la meua conversa amb la senyora Maria tornem a l’Alguer. Marxem dissabte, anirem a Gènova i allà agafarem el vaixell, res d’avions, aquesta volta ho fem com déu mana.

Tornem a l’Alguer. Hi vaig a pagar un deute.