Espai de Dissidència

La Bitàcola de Xavier Diez

22 de març de 2013
1 comentari

Tensió en la transició?

Complexificació, confusió, com era d’esperar, en el procés sobiranista. D’una banda, la guerra bruta de les clavegueres de l’estat funciona a ple rendiment per desacreditar i, sobretot, atemorir el personal polític i social tradicionalment beneficiari de la política convergent. El processament d’Oriol Pujol és un exemple. Més enllà de la innocència o culpabilitat de l’encausat, el moment triat i el context escollit no és casual. I es tracta d’un inequívoc missatge al personal polític acostumat a remenar cireres a Barcelona. D’altra banda, Duran i el seu grup, tot emulant al millor Cambó, fa mal quan sap que el dany pot ser més dolorós. Tinc la sensació que el president Mas cada vegada recorda més, en el seu mirar, a un solitari Suárez que va pagar les culpes de creure’s el seu personatge. (Tanmateix, encara tinc l’esperança que Mas sigui més llest i hàbil).
De l’altra, ERC amb la seva probervial innocència dubta sobre si seguir en l’estratègia suggerida per la banda alta de la Diagonal de “qui dia passa, any empeny” (tot i que no cal ser molt intel·ligent per saber que “qui dia passa, independència perd”), o si fer el que li demana la intuïció de prémer l’accelerador… 

A tot això, el país entra en un coma induït. Montoro ens ha inoculat unes quantes dosis de poloni, i confia en el nostre lent, i inexorable enverinament. Les classes dirigents catalanes, cagades de por, saben que Madrid no els perdonarà la seva desafecció, mentre els fa pànic que un procés d’independència, pilotat per persones alienes a la banda alta de la Diagonal, els faci perdre la seva posició de privilegi.
Entre l’ofensiva del grup Godó a favor de ressucitar el zombi de Cambó, detecto un excel·lent article de Francesc Marc Álvaro que recupera la visita del president de la Comunitat de Madrid entre l’empresariat català. Teòricament, González hauria d’haver convençut als convençuts empresaris de la conveniència de perseverar en l’error històric d’Espanya. Tanmateix, la jaculatòria d’exabruptes i bajanades fa que empresaris andalusos i consumidores de l’ABC amb collarets corrin a la botiga de xinos més propera a comprar-se una estelada.
Tensió dura, forta, en una transició que ens hauria de portar cap a una sobirania. Potser una sobirania cutre i mancada. Tanmateix, és tanta la follia hispànica i els pactes foscos d’un imperi putrefacte i en descomposició, que qualsevol alternativa a Madrid, sembla excel·lent. 
Al cap i a la fi, cada vegada que sento la flaire de l’imperi hispànic, no puc deixar de pensar en Darth Vader
  1. Parlant de feixistes. Ei, perdò, que son companys de viatge nacionalista cap al no res. Això si, es suposa que parles/parleu en el nom de tothom. Aquests ni existien durant el franquisme. Els nostres familiars si ho eren de perdedors. Que ara hi hagi qui es faci nacionalista i acabi defensant implicitament a Oriol Pujol fa certa vergonya. I no parlo dels feixistes ultranacionalistes que formen part de l’independentisme…

       http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/242084

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!