Diari d’un català a punt de ser lliure. La Jornada castellera espanyola a la Plaça Catalunya

Avui som divendres 12 d’Octubre del 2012,  1 mes i un dia després del #11s2012. El dia s’ha llevat plovisquejant, però no fa gaire fred, estem a 11C. Com que per desgràcia a TV3 i les emissores de ràdio, fan programació de festa, m’he quedat sense les tertúlies. He aprofitat per mirar el programa Singulars del Jaume Barbera amb Jonathan Tepper,  sobre que passaria si Catalunya fos independent en l’aspecte monetari. Res de nou, confirma el que ja he dit en els meus blocs que la renda per capita i el PIB d’una Catalunya independent estaria entre els primers països del món.

Reconec que estava una mica expectant amb la concentració dels espanyolistes a la Plaça Catalunya. Quan després de dinar he vist les imatges per 3/24 i he llegit la premsa s’ha confirmat les meves previsions que vaig fer ahir mateix en aquest bloc. A part dels símbols feixistes que s’han vist a la manifestació que donen raó al ministre Margallo quan comparava el nacionalisme amb el feixisme, al final segons la Guardia Urbana unes 6.000 persones s’han concentrat omplin la part central de la Plaça Catalunya. No està pas malament si ho comparem amb altres anys que no arribaven a ser 500. Ara bé, es veu que han vingut uns 30 autocars de fora de Catalunya, és a dir que s’hauria de restar uns 1.500 espanyols.

Amb el Google Earth mirem els metres quadrats que hi ha a la Plaça Catalunya, ens surt uns 5.000 m2. Agafant les fotos aèries publicades, com aquesta de Nacio Digital , veiem que la part central de la Plaça està plena i això representa unes 5.000 persones si considerem una persona per cada m2, cosa molt generosa atès que hi ha arbres, mobiliari urbà, jardineres i alguna font. També a la foto es veu persones fora de la plaça entre la part que va cap a la Ronda Sant Pere i el Corte Inglès, com també la part que dóna cap a la Porta de l’Àngel i prop del Monument Macià.  Com a molt podem dir que hi ha 1.000 persones més. Per tant la xifra que ha donat la Guàrdia Urbana de 6.000 persones s’ajusta força a la realitat.

Si ho comparem amb  els 1.500.000 de la manifestació del #11s2012 , representa que avui hi havia entre 0,4% manifestants que fa un mes i un dia . Ni tant sols arriben al 1%. Una xifra molt ridícula. Però el que fa realment ridícul és la xifra que han donat la delegació del govern espanyol a Catalunya: 65.000 persones. Aquesta xifra representaria unes 10 persones per m2!.  Caldria que tota la plaça de Catalunya estes plena de castellers fent pilars de 10!. Com poden mentir tant descaradament donat aquestes xifres una delegació d’un govern?

En fi, estic segur que els periodistes internacionals veuran no només que la majoria dels catalans vol la independència, sinó també la intransigència i violència que emana el nacionalisme espanyol quan estan a punt d’estomacar a un dels seus per confondre’l amb una independentista, la simbologia feixista i ultra, però sobretot com poden arribar de ser de mentider el govern espanyol quan dóna xifres. Si amb l’assistència d’aquesta concentració ho fan tant descaradament, imagineu que deuen fer amb les xifres econòmiques.

Potser Rajoy no vol el rescat, però no per orgull o per por de perdre suport dels espanyols, sinó perquè té por del que poden descobrir els homes de negre del FMI i de la UE quan vagin a Madrid i es mirin les xifres econòmiques de (S)pain.

Endavant les atxes!!

Divendres 12 d’Octubre de 2012

Karlsruhe – Alemanya

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *