Anomenar

Aquesta passada nit, bentornats de Sants i havent sopat, contemplàvem des del replà de missa una lluna vella esplèndida. Quan el cel ho permet, ensenyo a ma filla a distingir ‘les figures’ que formen els estels.

La meua afició pel vivac, de la qual ja me n’he fet ressò ací mateix, en certa mesura vingué motivada en la meua joventut per un llibre per aprendre a distingir les estrelles i els planetes del nostre Sistema Solar a ull nu. Un llibre menut que guardo i el qual revisito sovint sovint del terrat de casa estant.

Posar noms. Els humans posem noms a tot i inventem les mil i una històries per a donar sentit -atorgar un sentit- a allò llunyà i quotidià. Irrenunciable.

Posar noms i xifres. Humanitzar deu ser ben bé això: Donar un sentit i anomenar. L’Amades ho contà a ‘La màgia del nom’.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *