Miquel Grau

779 anys enrere, un 9 d’octubre, el rei en Jaume (‘el Conqueridor’) va entrar a la ciutat de València (‘Balansyia’, en àrab) i integrà aquell emirat en un regne més de la Corona catalano-aragonesa: El Regne de València.

Més ençà, el 9 d’octubre de 1935, pels carrers de València hi hagué una gran manifestació per la ‘Pàtria Valenciana’ i el seu Estatut d’Autonomia.

Esta manifestació es repetí 42 anys després reclamant, així mateix, el seu Estatut, i la Llibertat i l’Amnistia.

Miquel Grau, un jove de 20 anys d’Alacant i militant del Moviment Comunista del País Valencià, morí el 6 d’octubre d’aquell 1977 a causa de la ferida causada per un maó que li llençaren mentres enganxava cartells de la Diada del 9 d’Octubre: La Diada Nacional del País Valencià.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *