Josep Pallach. 100 anys del naixement.

 

Avui fa 100 anys que en Josep Pallach nasqué.

La mort se l’endugué molt aviat, quan la nació més el necessitava. Havia caminat, lluitat molt des quan era quasi un nen contra la injustícia, i ja home era destinat a construir una nova esquerra al servei de tot el país i a escriure les noves pàgines de la nostra història. El seu cor lleial i coratjós es trencà per sempre quan anava a fer 57 anys.

Polític-educador irrepetible, carismàtic, intel·ligent, lluitador infatigable. “La pedagogia viu de la lluita” va dir. “La política és pedagogia” era la clau de la seva personalitat. “La llibertat”, la llibertat possible la seva recerca.

“Cal fer homes responsables del propi destí”. MIssatge vigent a polítics i pedagogs d’en Josep Pallach.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *