Un mosquit per a Prat de la Riba

Prat de la Riba era ja mort quan l’Institut d’Estudis Catalans, que ell havia fundat, publicà una extensa Miscel·lània en el seu honor. Molts homenatges rebé en vida i un cop mort el primer president de la Mancomunitat de Catalunya, però cap de tan insòlit com el que li fou ofert a la Miscel·lània per Longí Navàs, jesuïta entomòleg.

L’ofrena consistí en donar el nom de Prat de la Riba a “un insecte de Catalunya que sia nou per a la Ciència”, “una hermosa varietat d’un dels més bonics neuròpters de Catalunya, d’un escalaf que per molts títols podem dir el més català”, assevera en Navàs. Serà una varietat  de l’Ascalaphus Cunii que  tindrà com a nom “Ascalaphus Cunii Patri”, serà l'”Escalaf català d’en Cuní, d’en Prat “.

I és així com un mosquit català duu el nom d’Enric Prat de la Riba .

(“Miscellania Prat de la Riba,I”, pg.148-149. IEC, Palau de la Generalitat, 1923.)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *