La Forastera

Taíza Brito

Considerat parcial el jutge que va condemnar Lula da Silva

0

El Suprem Tribunal Federal (STF) del Brasil ha considerat que l’exjutge Sérgio Moro, responsable per les condemnes i empresonament de Lula da Silva (PT) no va ser imparcial en el judici de l’expresident. L’efecte immediat serà l’anul·lació de totes les decisions de Moro en el cas del tríplex de Guarujá, així com de les diligències que ell va ordenar en la fase d’investigació.

La decisió favorable a Lula da Silva, per tres vots a dos, ha sigut possible pel canvi de vot de la jutgessa Carmen Lúcia. El procés en qüestió estava al calaix del STF des del 2018 i en aquell moment la jutgessa havia donat raó a Moro. Però amb la represa de la votació a la cort ella ha decidit canviar el sentit del vot considerant que Moro és sospitós en el judici de l’expresident. (més…)

Publicat dins de Sense categoria i etiquetada amb , , | Deixa un comentari

Brasil: una empresa funerària amb molts socis

0

Bolsonaro i els socis del genocidi al Brasil  

Aquesta setmana el Brasil deu arribar a comptabilitzar tres-cents mil morts per la Covid-19. El virus avança ràpidament davant de la inacció del govern brasiler i causa tragèdies innominables – amb més víctimes entre els grups vulnerables. El retrat en els hospitals públics i privats és caòtic: manca de llits en les UCIs i escassedat de medicaments o d’estocs d’oxigen per tractar els casos greus.

La vaccinació camina a pas de tortuga. No hi ha hagut provisió per a la compra de dosis suficients per que es pugui fer un treball més ràpid. Mentre, milers i milers de pastilles de cloroquina van ser comprades i estan emmagatzemades per ser distribuïdes com a part del miraculós “tractament precoç” defensat pel president Jair Bolsonaro. El medicament no té efectes mèdics comprovats en el tractament contra la Covid19. (més…)

Publicat dins de General i etiquetada amb , , | Deixa un comentari

Lula, a disposició per enderrocar Bolsonaro

0

Lula da Silva ha parlat per primera vagada després de la decisió del ministre Edson Fachin del Suprem Tribunal Federal (STF) que va restablir els seus drets polítics. En una concorreguda roda de premsa, l’ex-president ha destacat que no sent odi ni ràbia dels seus perseguidors pel que ha patit i que la seva principal preocupació ara per ara és la situació dels brasilers.

“Sé que vaig ser víctima de la més gran mentida jurídica dels últims cinc-cents anys d’història. Sé que la meva dona, Marisa, va morir a causa de la pressió de l’operació Lava Jato. Em van prohibir visitar el meu germà en un fèretre. Si hi ha un brasiler que té motius per tenir moltes i profundes penes, sóc jo. Però no les tinc. Perquè el patiment que viu el poble brasiler és infinitament més gran que qualsevol delicte que s’hagi comès contra mi”.

(més…)

Publicat dins de Sense categoria i etiquetada amb , , , , | Deixa un comentari

Lula da Silva torna a l’escena política del Brasil

1
Publicat el 8 de març de 2021

Patapam!

Canvi de joc al tauler polític del Brasil. El Suprem Tribunal Federal (STF) ha anul·lat totes les condemnes per corrupció de l’ex-president Lula da Silva (PT) dictades per la Justícia Federal de l’estat del Paraná en relació amb l’Operació Lava Jato. Amb això el petista recupera els seus drets polítics i torna a ser elegible.

Al prendre aquesta decisió, el magistrat Edson Fachin, atén a la petició d’habeas corpus da defensa de Lula feta el novembre del 2020. El jutge ha declarat la manca de competència de la Justícia Federal del Paraná en els casos pels quals Lula fou condemnat el 2017: el triplex do Guarujá, la casa de camp d’Atibaia i les donacions al Instituto Lula.

(més…)

Publicat dins de Sense categoria i etiquetada amb , , , | Deixa un comentari