La Forastera

Taíza Brito

Bolsonaro s’apodera del Brasil

0

Una veritable operació de guerra ha sigut muntada per la presa de possessió de Jair Bolsonaro a la presidència del Brasil el proper 1 de gener. Un decret de l’actual president Michel Temer ha autoritzat que puguin ser abatudes aeronaus sospitoses o hostils, en cas d’amenaça de la seguretat durant la cerimònia que començarà a les 17h. L’espai aeri estarà tancat en un radi de 7,4 quilòmetres i l’exèrcit ha instal·lat bateries antiaèries enmig dels carrers de Brasília, com es pot apreciar a dalt a la imatge.

La vigilància en l’Esplanada dels Ministeris, on hi ha una extensa àrea restringida per tanques metàl·liques per impedir que les persones s’apropin, està a càrrec d’agents de seguretat. Està prohibit portar diversos objectes, per exemple cotxets de nens, motxilles, paraigües i fins i tot ampolles d’aigua.

(més…)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Embolic al Tribunal Suprem del Brasil per l’alliberament de Lula

0

Ha durat poc la il·lusió dels brasilers que es pensaven que veurien l’expresident Lula da Silva sortir de la presó de forma inminent. En qüestió d’hores el president del Suprem Tribunal Federal (STF), ha emès una decisió suspenent la mesura del també ministre de la cort suprema Marco Aurélio de Melo, determinant l’alliberament de tots els presos condemnats en segona instància.

La decisió de Melo era una resposta a una petició del Partit Comunista del Brasil (PCdoB) i podia beneficiar Lula, que es troba pres a Curitiba (estat de Paraná) des de l’abril, després de ser condemnat a dotze anys de presó per corrupció  (més…)

Publicat dins de General | Deixa un comentari