La Forastera

Taíza Brito

L’humor com a arma politica per enfrentar el mur d’odi de l’ultra Bolsonaro

0

Una protesta plena d’humor de l’actor José de Abreu, un dels més populars del Brasil, ha causat furor a les xarxes socials i ha provocat la ira dels defensors del president Jair Bolsonaro. Aquest dilluns, Abreu s’ha autoproclamat president de la república a Twitter. “M’he autoproclamat president del Brasil. Qui em segueix?”, ha preguntat. Les respostes dels seus més de dos-cents quaranta-vuit mil seguidors han fet que esdevingués en pocs minuts l’assumpte més comentat en aquesta xarxa social al país.

“Vam requerir respecte a la meva auto-declarada presidència com estan fent amb el veneçolà. Per què ell pot i jo no”?, ha dit en referència a Juan Guaidó, que ha estat reconegut per diversos líders mundials. A diferència del jove parlamentar del país veí, Abreu no segueix la línia del president dels Estats Units, Donald Trump, i és un dels crítics més durs de Bolsonaro. (més…)

Publicat dins de General i etiquetada amb , , | Deixa un comentari

Bolsonaro dimiteix ministre per escàndol en finançament il·legal de la campanya electoral

1

Després de deixar el ministre Gustavo Bebianno agonitzant en públic, Jair Bolsonaro finalment ha dimitit l’ocupant de la Secretaria General de la Presidència. L’anunci s’ha fet després d’una setmana de crisi política arran d’una denúncia de la Folha de São Paulo. El diari ha mostrat que l’ex-responsable per les finances de la campanya electoral del president brasiler va utilitzar “taronges” per rentar diners del fons partidari destinat al Partit Social Liberal (PSL), sigla del partit de Bolsonaro.

“Taronges” són persones instrumentalitzades per rebre recursos públics destinats a pagar despeses en empreses fictícies. Aquests recursos desviats són repassats finalment als polítics que dominen el partit polític. En aquest cas, el diari ha demostrat que Bebianno ha fet aquesta manobra financera amb dones candidates de l’estat de Pernambuco que han obtingut pocs vots en relació a la quantitat de diners que fou ingressada en els seus comptes.

(més…)

Publicat dins de General i etiquetada amb , | Deixa un comentari

La Dona Meravella entra en escena i rescata el Brasil solidari

0

Una de les imatges de l’accident entre un helicòpter i un camió a São Paulo, en el qual han mort el pilot i el famós periodista Ricardo Boechat, ha commocionat el Brasil aquesta setmana. Es tracta del moment en què la venedora Leiliane Rafael da Silva, de 29 anys, ha intentat salvar la vida del conductor del camió, João Tomanckeves, de 52 anys, que havia quedat atrapat dins les ferralles del vehicle.

La dona no s’ho ha pensat dues vegades i ha saltat de la moto quan ha vist el xoc entre l’aeronau que intentava aterrar al mig de la carretera i el camió que seguia el seu camí. Entre les moltes persones que s’han aturat enmig de l’escenari caòtic, només Leiliane ha reaccionat tractant de salvar les víctimes. Els altres, la majoria homes, restaven paralitzats davant de l’escena, quiets com badocs mentre s’entretenien fent vídeos i fotos.

(més…)

Publicat dins de General i etiquetada amb , , | Deixa un comentari

Llicència per matar: el govern Bolsonaro donarà via lliure a la impunitat policial

0

El govern del president Jair Bolsonaro, encara que no ho reconegui obertament, pretén donar “permís per matar” als policies brasilers. Aquesta és una de les propostes del projecte de llei presentat aquesta setmana pel ministre de Justícia i Seguretat Pública, Sérgio Moro. L’ex-jutge, que va ser la bestia negra de Lula da Silva abans d’entrar al govern, ha exposat als governadors dels 26 estats del país els canvis que cal fer en la legislació per “enfortir el combat a la corrupció, als crims violents i a la criminalitat organitzada”.

En el paquet que conté propostes de modificacions en dotze articles del codi Penal i la llei d’Execució Penal es destaca la “reducció o encara l’exempció de la pena dels policies que causin morts durant la seva activitat”.

(més…)