La Forastera

Taíza Brito

El govern de Bolsonaro aprofita la crisi de la Covid-19 per accelerar la destrucció de l’Amazònia

3
Publicat el 29 de maig de 2020

Mentre la premsa està ocupada amb la cobertura de la COVID-19 al Brasil, l’Amazònia brasilera pateix un nou atac planificat i la seva destrucció avança a un ritme accelerat. El més terrible és que la invasió de terres, amb la crema i desforestació de grans parcel·les es dona amb l’aprovació del govern brasiler. Més específicament, amb el beneplàcit del ministre del Medi Ambient, Ricardo Salles, que va ser enxampat en una gravació d’una reunió presidencial dient: “Hem d’aprofitar que la premsa està distreta amb la pandèmia i deixar passar el bestiar”.

Amb aquesta expressió ramadera – pròpia de l’argot dels grans terratinents-, el ministre es referia a que el govern Bolsonaro aprofités el fet que els mitjans de comunicació estan dedicant la major part dels seus espais amb notícies relacionades a la Covid-19, per aprovar i executar mesures que permeten l’invasió i destrucció dels boscos. Salles, que a primer cop d’ull podria semblar un noi bondadós, altrament es tracta d’una figura mesquina.

(més…)

Ministre de Sanitat abandona el càrrec enmig de l’ascensió de la Covid-19 al Brasil

0
Publicat el 15 de maig de 2020

Amb la pandèmia de la COVID-19 en plena expansió per terres brasileres,  el gegant sud-americà acaba de perdre el segon ministre de Sanitat en menys de trenta dies. Ara ha sigut el torn de Nelson Teich, que ha entregat el càrrec al no voler posicionar-se contra la fi de les mesures de distanciament social. També s’ha negat a recomanar l’ús de la cloroquina pel tractament del coronavirus, com volia el president Jair Bolsonaro. L’oncòleg hauria dit que preferia no malbaratar el seu prestigi de metge abans que fer l’anunci oficial requerit pel president ultra.

(més…)

Publicat dins de General i etiquetada amb , | Deixa un comentari