La Forastera

Taíza Brito

Un símbol de la dignitat d’un país

0
Publicat el 30 de maig de 2016

En la meva opinió la imatge de les diverses estelades onejant al vent durant la manifestació contra els vetos del Tribunal Constitucional a les lleis catalanes ha sigut la més marcant d’aquest 29 de maig, un diumenge de sol i vent a Barcelona. L’estelada com a símbol sobresortia entre flàmules i pancartes variades, deixant clar que la lluita sobiranista segueix ferma, malgrat els percalços apareguts pel camí.

Els lemes defensats eren diversos. En favor de la renda mínima, del dret a l’habitage, del treball digne, de l’igualtat de gènere, de l’educació i salut de qualitat, entre tantes altres reivindicacions. Acompanyats de crits per la independència, l’objectiu de la inmensa majoria dels que eren allà, amb honroses excepcions.

(més…)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

El govern Temer és de témer

0
Publicat el 24 de maig de 2016

Filtracions de converses de l’actual ministre de planejament del Brasil, Romero Jucá, amb un empresari petroler investigat han caigut aquest dilluns com una bomba al cor del govern provisional del president Michel Temer. Senador llicenciat pel Partit del Moviment Democràtic Brasiler (PMDB), Jucá diu en una gravació en mans de la justicia que l’impeachment de Dilma Rousseff era necessari per fer un gran pacte per aturar les investigacions contra polítics corruptes implicats en l’operació Lava Jato (renta cotxes). La conversa era amb Sérgio Machado, ex-president d’una filial de la Petrobras, l’empresa estatal petrolera.

La transcripció del diàleg ha estat publicada pel diari Folha de São Paulo en l’edició impressa d’aquest 23 de maig. Després de la divulgació, el ministre ha negat, en una roda de premsa, que es referís a l’operació Lava jato i que no veia motius per deixar el càrrec. Però no comptava que moments després el diari paulista disponibilitzés l’enregistrament complet en audio de les converses.  Finalment, Jucá ha anunciat, al voltant de les a les 22h (17h hora local) que deixaria provisionalment el càrrec.

(més…)

Publicat dins de General i etiquetada amb , , | Deixa un comentari

Capoeira en terres catalanes

0
Publicat el 22 de maig de 2016

Mestres de capoeira de molts països estaran reunits a Terrassa entre els dies 23 i 28 de maig durant la setena edició de l’encontre internacional d’aquesta expressió cultural brasilera. Durant l’esdeveniment, promogut per l’Associació Casa del Brasil i el Grup Capoeira Brasil de Barcelona, es realitzaran classes de capoeira, conferències, bé com presentacions multiculturals de música i dansa. 

Les activitats seran realitzades a la Plaça Vella, al Centre Cultural Casa do Brasil, a l’Escola Pau Casals i al Parc Vallparadís, amb opcions per a adults i nens. Entre els convidats hi ha mestres brasilers que treballen a Europa, com els mestres Espiga i Semente, ambdós de Rio de Janeiro, que viuen a Terrassa; Panaca, del Ceará, que viu a Hungria i ET, de Pernambuco, que viu Portugal. També farà acta de presència el Mestre Itapoan, de Bahía, que vindrà expressament des del Brasil.

(més…)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

La llum de Sitges

0
Publicat el 20 de maig de 2016

Hi ha indrets al món que són fets per a viure-hi moments especials. Sitges és un d’ells. Per als qui sóu d’aqui això pot passar desapercebut. Però la petita ciutat incrustada al massís del Garraf posseeix uma singularitat que encanta als forasters. Allà hi ha una llum potent, que emana del sol i s’escampa per tot el cel i el mar i es reflecteix en les precioses cases blanques. Ho recomano a qui necessiti carregar les piles o buidar el cap.

La visió del poble és preciosa, sigui des de la finestra del tren, del mirador al costat de l’església de Sant Bartomeu i Santa Tecla o des dels espigons que s’endinsen en el mar. La sorra fina de la platja s’assembla amb la del meu Brasil i atrau als qui, com a mi, ens encanta prendre el sol.

(més…)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Michel Temer nou president del Brasil, un pont cap el passat

0
Publicat el 12 de maig de 2016

* Imatge d’arxiu de Dilma i Temer prenent possesió dels seus càrrecs

Aquesta tarda el vice-president del Brasil, Michel Temer, del Partit del Moviment Democràtic Brasiler (PMDB) prendrà possessió com a president provisional del país. La majoria dels senadors que han participat en la maratoniana sessió de votació de l’impeachment (judici polític) de la presidenta Dilma Rousseff, s’han posicionat a favor d’iniciar el procés contra la cap de l’Estat. El resultat ha estat contundent: més de 2/3 parts dels senadors (55 de 81) han votat contra la presidenta i líder del Partit dels Treballadors (PT).

Talment, Dilma, que va ser reelegida al 2014 amb 54,5 milions de vots, serà apartada de la presidència per 180 dies, mentre el Senat analitza el procés i fa la votació final. En cas que sigui condenada, necessariament per majoria qualificada, serà destituída definitivament i perdrà els seus drets polítics per set anys.

(més…)

Publicat dins de General i etiquetada amb , , | Deixa un comentari