La Forastera

Taíza Brito

Nova polèmica del govern Temer per autoritzar l’explotació minera privada a l’Amazònia

0
Publicat el 29 d'agost de 2017

Dia rere dia el govern brasiler pren decisions que ens fa avergonyir davant de l’opinió pública mundial. L’última és el decret del president Temer que estableix l’extinció de la Reserva Nacional del Coure i Associats (Renca), un enclau de gairebé quatre milions d’hectàrees, mida semblant a Dinamarca, situat en plena Amazònia, entre els estats del Pará i l’Amapá.

En aquesta reserva, delimitada el 1984, a les acaballes de la dictadura militar, hi ha nou àrees protegides de gran biodiversitat, entre elles dos territoris indígenes. S’estima que a la regió hi ha un alt potencial d’or i altres metalls preciosos, un gran atractiu per a les mineradores estrangeres. L’explotació d’aquests minerals era una potestat exclusiva de l’Estat, gairebé sense utilització fins ara. (més…)

Publicat dins de General i etiquetada amb , , | Deixa un comentari

El Brasil oficialitza la corrupció arxivant la denúncia contra Temer

0
Publicat el 3 d'agost de 2017

El Congrés brasiler ha donat al president Michel Temer “llicència per a robar”. Així de clar, en viu a la televisió, davant de milions de brasilers que assistien atònits al lamentable espectacle. Ignorant les proves contundents de la fiscalia que acusa el mandatari de corrupció, els diputats han gosat aturar l’obertura formal de la investigació per part del Suprem Tribunal Federal (STF).

El més colpidor és que tot això ha passat sense cap mobilització important al carrer per part de la població, que sembla anestesiada, sense força per reaccionar. Davant del Congrés només um home solitari mantenia un cartell en referència a la compra de vots dels parlamentaris.

(més…)

Publicat dins de General | Deixa un comentari