La Forastera

Taíza Brito

Catalans a São Paulo es manifesten a favor del referèndum de l’1O

1

Aquest matí, a les 10h (13h a Catalunya), s’ha realitzat una concentració a São Paulo per expressar el seu rebuig a la política de repressió empresa pel govern espanyol contra el referèndum d’autodeterminació de Catalunya. L’acte, convocat per l’Associació Catalonia, s’ha celebrat a l’Avenida Paulista, una de les més populars de la megalòpoli brasilera, davant del MASP (Museu d’Art de São Paulo). Segons els organitzadors, durant les dues hores que ha durat la concentració, han transcorregut unes tres centes persones, entre catalans residents a l’exterior i brasilers simpatitzants per la causa catalana.

Es pot veure un vídeo de l’acte en aquest enllaç a YouTube. La majoria dels assistents han signat el següent manifest: (més…)

Publicat dins de General i etiquetada amb | Deixa un comentari

La policia federal descobreix la cova d’Ali Babà al Brasil

0

Major aprensió de diners en metàl·lic en un pis d’un ex-ministre de Temer

Una imatge difosa per la policia ilustra a la perfecció la magnitud del descarament dels polítics al poder al Brasil. La fotografia mostra maletes i caixes plenes de diners – fins a 51 milions de reais, 13.725.973,11 euros, segons el recompte final, trobats en un pis de l’exministre Geddel Vieira de Lima, a Salvador de Bahia. Allà on suposadament guardava les pertinences del seu pare ja mort.

Es tracta de la major quantitat de diners en metàl·lic confiscada per la policia brasilera en tota la seva història i Geddel era el braç dret del president Michel Temer fa poc de temps. Exactament fins al desembre del 2016, quan un altre ministre, Marcelo Calero, que comandava la cartera de Cultura, el va denunciar per pressions pel liurament del permís de construcció d’un edifici en una área protegida de Salvador. L’escàndol el va obligar a dimitir.

(més…)

Publicat dins de General i etiquetada amb , , | Deixa un comentari

Conversa amb Ramon Folch i Camarasa sobre el desvetllament nacional

1

“No hi dubte que quan els catalans es despertin d’aquest ensopiment que els aclapara tindrem molt de guanyat i el catalanisme haurà donat un gran pas envers la restauració de la independència de la nació catalana”.

La frase, d’en Josep Maria Folch i Torres, extreta d’un article publicat a la revista Cavalcant l’ideal, al 1898, és el punt de partida d’una conversa profitosa amb el seu fill, l’escriptor i traductor Ramon Folch i Camarasa, de noranta anys. Aleshores, el seu pare era un jove de divuit anys que maldava per despertar la societat catalana de la indiferència davant l’opressió del jou centralista i la befa dels governants.

Així, en Ramon em va voler transmetre que aquest anhel de llibertat del poble català no és de fa quatre dies, sinó que té una profunditat històrica que atravessa diverses generacions. Per a l’escriptor, vivim un moment clau per a la societat catalana, quan falten menys de trenta dies per al referèndum de l’1O i el govern espanyol es mostra disposat a no deixar realitzar-lo. (més…)