La Forastera

Taíza Brito

Crisi política al Brasil: dimiteix el ministre que va empresonar Lula da Silva

1
Publicat el 24 d'abril de 2020

L’exjutge Sérgio Moro ha dimitit avui del Ministeri de Justícia i ho ha fet seguint una dita popular al Brasil: “ha caigut disparant a matar”. En la seva diana, el president Jair Bolsonaro, a qui ha acusat de voler interferir en el treball de la Policia Federal, cos subordinat a la seva cartera, i amb processos en curs al Suprem Tribunal Federal (STF). Moro no ha dit a qui l’ultradretà vol protegir, però se sap que és a si mateix i a dos dels seus cinc fills.

No és cap secret el lligam de la família Bolsonaro amb bandes criminals de Rio de Janeiro. El fill Carlos Bolsonaro, regidor que mai posa els peus a la Cambra de municipal de la capital carioca, és acusat de coordinar la “milícia virtual” que escampa notícies falses i campanyes difamatòries contra els adversaris del seu pare a través de les xarxes socials des de la cursa presidencial.

(més…)

Nova eina interactiva per conèixer l’evolució de la COVID-19 a Catalunya

0
Publicat el 21 d'abril de 2020

Vols conèixer de primera mà l’evolució diària de l’epidèmia del Coronavirus al teu barri, la teva ciutat o la teva comarca? Una nova eina interactiva està disponible a la xarxa i permet comparar els nivells coneguts d’infecció en diferents unitats d’agregació territorial

El Quadre de Seguiment Epidemiològic (QSE) ha estat creat per a posar a l’abast de tota la ciutadania el perfil, la magnitud i les tendències de la Covid-19 a Catalunya i les seves àrees geogràfiques. Mitjançant els seus filtres jeràrquics es poden analitzar i comparar fàcilment informacions per Regió Sanitària, Sector de Salut i Àrea Bàsica de Salut, les quals es superposen sovint amb les divisions administratives més conegudes per la població. També s’han construït unes dreceres per accedir ràpidamena les dades agregades de les grans ciutats, facilitant la cerca.

(més…)

El difícil exercici de no abraçar

0
Publicat el 5 d'abril de 2020

Els brasilers com jo entendran a primer cop d’ull el títol d’aquest article fet sota l’impacte del confinament pel Covid-19. A nosaltres ens encanten les abraçades, a més dels petons, del tacte amb les persones. Tenim una major propensió a parlar amb les mans, amb el braços i a expressar sentiments molt a prop físicament, uns dels altres.

Aquests dies de confinament a Barcelona, on visc de fa cinc anys, estan sent interessants per moltes coses. Primer per reflexionar sobre la pressa diària en que vivíem sense adonar-nos-en. Sempre corrents cap aquí, cap allà, buscant la vida. Gairebé automàticament.

(més…)

Publicat dins de General i etiquetada amb , , | Deixa un comentari