La Forastera

Taíza Brito

Nou indicis apunten que Bolsonaro podria estar involucrat en l’assassinat de l’activista Marielle Franco

0

El Jornal Nacional, el diari televisiu més important del Brasil, de la TV Globo, ha llançat una autèntica bomba mediàtica a Brasília. En un reportatge exclusiu, la investigació periodística apunta que els sospitosos de l’assassinat de la consellera de Rio de Janeiro, Marielle Franco (PSOL), i del seu conductor, Anderson, es van reunir hores abans del crim en el mateix condomini de cases de luxe on viu l’actual president brasiler, Jair Bolsonaro, a més d’altra gent molt rica de la ciutat.

El més greu és que per accedir al complexe residencial, un dels acusats, Elcio, que és un policia militar retirat, va rebre autorització de la casa 58. Exactament d’algu dins de la proprietat de l’actual president, que en el moment dels fets ocupava el càrrec de diputat federal.

(més…)

París concedeix el títol de ciutadà d’honor a Lula da Silva i reconeix que la seva presó és il·legal

0

L’Assemblea Municipal de París ha concedit a Lula da Silva el títol de Ciutadà d’Honor en reconeixement a la seva presó il·legal i del seu esforç en defensa dels drets socials, de la justícia i de la democràcia. La distinció només és lliurada a personalitats o líders “en perill per les seves opinions polítiques”. És a dir, sota amenaça o en situació de presó, com ho foren Nelson Madela, Taslima Nasreen e Shirin Ebadi.

L’homenatge només ha sigut atribuïda disset vegades des de que fou creada, el 2001, i està dirigida “a personalitats en perill per les seves opinions polítiques”. En el cas de Lula da Silva, l’ex-president del Brasil (2003-2010) va ser condemnat l’any passat a vuit anys i deu mesos de presó per un més que discutible cas de corrupció, essent impedit de participar en els comicis presidencials del Brasil, on acabà elegint-se l’ultra Bolsonaro. Actualment, Lula està empresonat, tot i haver recorregut, sense que hi hagi encara sentència ferma en contra seva, el que contradiu la propia legislació brasilera.

(més…)