La Forastera

Taíza Brito

Crònica d’una destitució anunciada

0
Publicat el 18 d'abril de 2016

Resa el tòpic que Brasília es buida als divendres, quan els diputats federals i el seu sèquit d’assessors se n’entornen als seus respectius estats a descansar. Aquest cap de setmana ha estat diferent. I és que els diputats del congrés brasiler han hagut de fer hores extres en una sessió maratoniana que ha durat fins a altes hores del diumenge. Ahir es votava l’autorització del Senat per a iniciar el judici polític (impeachment) per tal de destituir la presidenta del país, Dilma Rousseff, del Partit dels Treballadors (PT).

(més…)

Publicat dins de General i etiquetada amb , , | Deixa un comentari

Impeachment al Brasil: un galliner envoltat de guineus

0
Publicat el 15 d'abril de 2016

Amb un sentiment tètric, acompanyo l’inici del judici polític de la presidenta del Brasil, Dilma Rousseff. Quasevol que sigui el resultat de la sessió iniciada en el Congrés dels Diputats avui i que conclourà el diumenge, 17 d’abril, sembla que no serà suficient per calmar el país. Ni tampoc estancar la greu crisi que ha posat la nació en suspens.

És notori que el govern Dilma està envoltat de fracassos. Però veig injust treure el mandat d’un governant elegit democràticament sense raó plausible. M’explico amb les paraules de l’autor de la solicitut del judici ara analizat, el jurista Reali Júnior, proferides avui durant l’obertura de la sessió: “La presidenta no està sent acusada de desviar diners públics, com va passar amb Collor (el primer president destituit per impeachment al Brasil, al 1992), però si per robar la perspectiva de futur d’una nació”.

(més…)

Publicat dins de General i etiquetada amb , , | Deixa un comentari

Comença el compte enrere per a l’impeachment contra Dilma

0
Publicat el 10 d'abril de 2016

Falten set dies per a l’impeachment (judici polític) contra la presidenta del Brasil, Dilma Rousseff, a la Cambra dels Diputats. Prevista per al proper diumenge, 17 d’abril, la votació parlamentària promet ser un espectacle de grans proporcions. Un corredor de seguretat de 80 metres d’ample i un quilòmetre de llarg separarà partidaris i opositors de l’actual cap de govern, a l’Esplanada dels Ministeris, a Brasília. A la vessant sud, es situaran els detractors de Dilma i favorables a la seva destitució. A la vessant nord estaran els militants i simpatitzants del Partit dels Treballadors (PT), que ostenta el poder del país des de fa 14 anys. S’espera que compareguin a la cita unes 300 mil persones.

(més…)

Publicat dins de General i etiquetada amb , , | Deixa un comentari