La Forastera

Taíza Brito

Xoc de trens judicial al Brasil per l’alliberament de Lula

1

Jutge de primera instància* es nega a executar ordre d’alliberament de l’ex-president Lula da Silva emesa per magistrat de tribunal de segon grau 

Els fets passats en poques hores aquest diumenge al Brasil involucrant el procés de condemna de Luiz Inácio Lula da Silva demostren que l’ex-president està captiu del jutge Sergio Moro. Considerat la bèstia negra del petista, Moro, que és magistrat de primera instància i que no té més jurisdicció sobre el procés del petista, ha fet una maniobra per impedir l’execució de l’ordre d’alliberament emesa aquest diumenge pel jutge Rogério Favreto, del Tribunal Regional Federal (TRF), instància de segon grau. Moro, que té ascendència sobre el Departament de la Policia Federal on Lula està reclús, està interferint per a que aquesta no executi l’ordre fins que el jutge instructor de la condemna de Lula, João Pedro Gebran Neto, que està de vacances, emeti alguna decisió al respecte.

La interferència de Moro està sent criticada pels diputats del Partit dels Treballadors (PT) Wadih Damous, Paulo Pimenta i Paulo Teixeira que han entrat amb un recurs demanant la llibertat de Lula i ha generat un gran debat al Brasil des de primera hora del matí, quan l’ordre d’alliberament hauria d’haver sigut executada. (més…)