La Forastera

Taíza Brito

Trobada sobre l’ensenyament i la difusió de la llengua portuguesa a Barcelona

0
Publicat el 29 d'abril de 2018

L’ensenyament i la difusió de la llengua portuguesa seran objecte de debat a Barcelona durant la segona edició de la Trobada de professors de Llengua Portuguesa, les seves Literatures i Cultures (Encontro de Professores de Língua Portuguesa, suas Literaturas e Culturas – EPLLIC) els propers 3 i 4 de maig. L’event, promogut per LSB portuguès (Language Services for Business), reunirà a l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Drassanes agents de l’àmbit educatiu de les institucions locals, de països de parla portuguesa i d’altres localitats.
També hi haurà participació d’especialistes que treballen a l’àrea de portuguès en institucions d’ensenyament, públiques o privades, associacions o altres interessats. Per participar a EPLLIC s’ha d’accedir a l’enllaç https://www.epllicbarcelona.com/inscricao. La inscripció és gratuïta. Més de 130 persones ja estan registrades i aquells que vulguin garantir una plaça han d’accedir a la pàgina amb la màxima antelació. (més…)

Lula da Silva es lliura a la policia després d’una emotiva jornada de resistència

0
Publicat el 8 d'abril de 2018

Després de 48 hores resistint a l’ordre de presó, Lula da Silva finalment s’ha lliurat a la policia, com fou acordat entre els seus advocats i el jutge Sergio Moro. La multitud que feia vigília davant del Sindicat dels Metal·lúrgics de São Paulo havia impedit que l’expresident brasiler sortís en cotxe. Finalment, però, l’expresident ha sortit a peu de l’edifici i ha estat recollit en les immediacions per un vehicle de la policia federal

Un avió de la policia esperava l’expresident a l’aeroport de Guarullhos per portar-lo a l’estat de Paraná, on s’ha tramitat el procés per corrupció en contra seu com a part de la investigació de l’operació Lava Jato. L’atrinxerament dins del Sindicat dels Metal·lúrgics de São Paulo – lloc emblemàtic per la classe treballadora i on va viure moments importants de la seva història – havia animat la gent a resistir junt amb el seu líder

(més…)

Publicat dins de General i etiquetada amb , | Deixa un comentari

Lula da Silva s’atrinxera al lloc on fa 38 anys va ser detingut per la dictadura

0
Publicat el 7 d'abril de 2018

La seu del Sindicat dels Metal·lúrgics de São Paulo ha sigut el lloc triat per l’expresident Luís Inácio Lula da Silva per resistir a la presó decretada pel seva bestia negra, el jutge Sergio Moro, que li donà fins a les 17h (22h a Catalunya) del divendres per lliurar-se a la policia. La tria no ha sigut a l’atzar. També en un mes d’abril, de l’any 1980, el petista va ser detingut per la dictadura militar per comandar unes massives vagues de treballadors. El sindicat és tot un símbol de resistència pels treballadors brasilers.

Defensors de l’expresident brasiler Luís Inácio Lula da Silva davant de la seu dels Sindicat dels Metal·lúrgics a São Paulo

Els defensors de Lula da Silva han entès el missatge i han ocupat el carrer on està l’edifici del sindicat des de les primeres hores del dia i s’han mantingut en vigília permanent. La gent volia impedir que la policia entrés i detingués el polític més popular del Brasil. A dins, polítics, artistes, sindicalistes i militants del Partit dels Treballadors (PT), fundat per Lula a la dècada dels 80, es mantenien al costat de l’expresident.

(més…)

El jutge Moro ordena la presó immediata de l’expresident Lula da Silva

1
Publicat el 6 d'abril de 2018

Mentre a Catalunya es commemorava la decisió de la justícia alemanya d’alliberar Carles Puigdemont, al Brasil es rebia la notícia que el jutge Sergio Moro havia decretat la presó de l’expresident Luis Inácio Lula da Silva. El magistrat, conegut per la condició d’anti-petista, no s’ha esperat ni 24 hores de la sentència del Suprem Tribunal Federal sobre la sol·licitud d’habeas corpus de Lula (per no haver d’entrar a la presó), que va ser desautoritzada per sis vots en contra i cinc a favor.

Moro ha determinat que l’expresident comparegui davant la policia fins a les 17h d’aquest divendres, tot i que la seva defensa encara té termini per presentar determinats recursos jurídics. El jutge ha rebut l’autorització d’arrest del Tribunal Regional Federal de la IV Regió (TRF4), que ha desestimat el termini per un nou recurs de la defensa, al·legant que no hi ha embargaments en relació amb la condemna. (més…)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

El Suprem Tribunal del Brasil deixa Lula da Silva a un pas de la presó

0
Publicat el 5 d'abril de 2018

L’expresident del Brasil, Luis Inácio Lula da Silva, està a un pas de la presó amb la decisió del Suprem Tribunal Federal (STF) de negar la seva petició d’habeas corpus. La votació finalitzada amb marcador de sis vots a cinc ha paralitzat el país per més de deu hores des de la tarda de dimecres fins a la matinada d’avui amb emissió televisiva en viu. La decisió de la Suprema Cort és un cop dur per a un dels polítics més populars del país i tindrà un impacte sense precedents en les eleccions d’octubre, ja que Lula da Silva apareix com a líder en totes les enquestes d’opinió.

Rosa Weber, entre dos magistrats, ha tingut el vot decisiu

Amb el resultat, Lula da Silva no va ingressar a la presó immediatament. L’exmandatari encara té fins al 10 d’abril per presentar un recurs, però els experts en dret coincideixen que aquesta etapa és una formalitat i que la probabilitat que tingui èxit és mínima.

El vot decisiu ha sigut de la jutgessa Rosa Weber, considerada fins llavors una incògnita entre els magistrats del tribunal perquè acostuma només a pronunciar-se dins dels processos. Weber ha votat per empresonar l’expresident Lula basant-se en la jurisprudència actual del STF, que permet arrestar un acusat després d’una condemnació per un tribunal de segona instància. (més…)

Publicat dins de General | Deixa un comentari