Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

16 de juny de 2016
0 comentaris

Els impostos (Eleccions al Congrés de Diputats, 2016)

A ningú no ens agrada pagar impostos, taxes, cànons, etc., però tots volem gaudir d’uns bons serveis públics i demanem a qui governa que destine recursos suficients per tal de cobrir les necessitats de la nostra societat.

Els impostos són importants perquè, amb ells, l’Estat, les CCAA i els Ajuntamemts poden obtindre els recursos necessaris per tal d’oferir educació, salut, seguretat, justícia, obres públiques i suport als més necessitats de forma que tots els membres de la societat puguen disposar dels mitjans indispensables per a satisfer les necessitats bàsiques. Es pot afavorir la igualtat d’oportunitats. És un acte de solidaritat en contribuir no sols al benestar propi sinó també al de la resta. És una forma de participar en els assumptes de la comunitat.

A l’hora de pagar impostos les actituds dels ciutadans són diverses: alguns ho veuen com un fet normal, paguen el que els correspon i inclús arriben a dir que els agradaria pagar molt més perquè això indicaria que els ingressos també havien sigut molt més grans. Altres, contràriament, no pagarien ni un cèntim si no fóra per la por a les sancions si els descobreixen. Finalment, altres fan servir totes les enginyeries possibles, trampes, caixes B, etc., per a pagar el menys possible.

No sé en quin grup estaràs tu, lector. Probablememt no estigues sinó en el dels ciutadans responsables i justos. La postura davant el fet d'”haver de pagar impostos a la Hisenda Pública” indica amb bastant claredat la tendència humana i la qualitat ciutadana de cada u.

Per altra part, és obligació de qui ens governa gastar amb cap i amb cor el que es recapta.

L’obligació de pagar els impostos sols té una justificació: els serveis que els que els recapten i ens governen brinden a tots els ciutadans per a millorar la seua qualitat de vida. El més gran enemic dels polítics i del poble són els CORRUPTES que o balafien o es queden amb part del diner destinat a cobrir les necessitats més peremptòries dels ciutadans, especialment dels que disposen de menys mitjans.

La distribució del que es recapta buscant la superació o reducció de les desigualtats i fomentant la mobilitat social entre els divesos estrats socials, és una manifestació de justícia social i és també una qualitat que han de tindre els que governen.

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.