Arxiu de la categoria: televisió

La veritable primavera àrab (2a part)

0
Publicat el 1 d'agost de 2014

 Món àrab islam islàmic musulmans Pròxim Orient golf Pèrsic Líban Beirut alcorà sunnites xiïtes música Mashrou Leila Fasateen Shankaboot

Un grup de productors libanesos va decidir que havia de fer una sèrie dirigida a un públic jove, que tractés els temes que interessen els joves àrabs i que parlés el seu mateix llenguatge. Això amb l’objectiu de despertar el seu interès per qüestions socials i la seva creativitat artística. Es van posar en contacte amb la BBC, que els va assessorar en el desenvolupament del concepte i el guió.

(més…)

Publicat dins de Líban i etiquetada amb , | Deixa un comentari

Anuncis de televisió i humor en ramadà

0
Publicat el 28 d'agost de 2011

Resten dos dies perquè finalitzi el mes islàmic de ramadà, l’aspecte més conegut del qual és el dejuni que realitzen els musulmans des de l’alba fins la posta de sol. Dos dels elements més presents durant aquest mes a les llars dels països islàmics són l’àpat del vespre, amb el que trenquen el dejuni, o iftar, i la televisió, davant la qual els musulmans passen hores i hores mentre mengen, es troben amb la família i els veïns o fan el ressopó.

Per això, se m’ha acudit que una bona manera d’acomiadar-nos del ramadà és mostrar-vos alguns anuncis de televisió relacionats amb l’iftar i els àpats familiars que aquests dies s’han pogut veure a les televisions del Pròxim Orient. Els comercials acostumen a ser de dos tipus: els que ens traslladen missatges de fraternitat i germanor, i els d’humor. Del segon grup n’hi ha molts, com aquest d’una cadena de restaurants:

(més…)

Publicat dins de arabislam, Islam i etiquetada amb , , | Deixa un comentari
70697069