Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

15 de gener de 2017
0 comentaris

La Llei de la DIETÈTICA (2a part)

Al pati del col.legi el profe fa sonar el xiulet i convoca la tropa: “durant dotze minuts voltes al camp”. El xiquet gallet comença confiat: Què és acò per a un xaval com jo! Però als tres minuts està rebentat. S’adona que darrere seu, xafant-li els talons arriba el primer… Pensa: no és possible que jo haja avançat aquest” Efectivament li han doblat.

Un altre moment lamentable és quan en la classe de gimnàstica cal fer el pi. Que, per cert, sap algú per a què serveix això? No aconsegueixes, més velocitat, no aconsegueixes més capacitat pulmonar i, damunt, la sang se’t puja al cap i pots quedar-te KO per a tota la vida. Doncs als professors de gimnàstica els encanta. Feu el pinet, feu el pinet! Ni que foren de l’ICONA!

Ara, els que pitjor ho passen són els que duen ulleres. Clar, se les han de treure per a molts exercicis. Perden la percepció d’on està l’obstacle, l’altura i es claven cada trompada. S’encenen estrelletes de tots els colors com la del patró.

Altre moment que distingeix la projecció del jove, si va per a esportista o “tolai”, és pujar la corda. Aquest exercici contràrianent a l’anterior té una enorme utilitat en la vida quotidiana… Per tal d’atrapar pernils en la cucanya de festes.

El pitjor moment de la corda és quan l’escalador diu: deuria d’haver posat guants. S’atasca i ja no pot seguir ni “palantenipatràs” Comença a escórrer-se a poc a poc fins un últim fiiiiuuuu, fiiiiuuuuu final en què les mans es queden com una samfaina manxega.

Els casos al.ludits són únicament un xicotet mosaic de situacions. Són reals, marquen els xiquets i amb tanta o més crueltat els majors. No ho prengues a broma. I un poc de disciplina i t’ho agrairàs.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.