Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

21 de febrer de 2006
Sense categoria
2 comentaris

DRET A DECIDIR

Qui diu que no tenim dret a decidir? Perquè fa uns 300 anys ens conqueriren a Almansa, ja està tot dit. Per favor, homes de poca fe, com deia Jesucrist.

Acabe de rellegir una carta d’en Jordi Aznar i Martínez publicada al diari AVUI fa un temps. Però és totalment actual. Anava encapçalada amb una pregunta: Què diuen, senyors bisbes? I venia a dir que una nació, igual que el poble de Jesucrist tenia dret a viure fora de la dominació romana, també té dret a decidir si vol ser un estat sobirà. Per descomptat, que la nació és Catalunya i Euskal Herria. I, per extensió, i amb el temps, el País Valencià.

Continuava dient que alguns catalans pensen que tenen d’espanyols el que Jesucrist tenia de romà. Cou, veritat? Afirmava que no és pecat no sentir-se espanyol, com tampoc ho pot ser que un bosni no se senta iugoslau. El que sí és pecat és provocar una guerra per salvaguardar una unitat estatal, afirmació referida a Iugoslàvia.

Jesucrist també va dir, segueix el Jordi Aznar (no deu tindre res a veure amb Ànsar, clar), és la llei la que està feta per a l’home i no l’home per a la llei. Reflexionem tot el món, bisbes, polítics i poble.

I espere que no se m’interprete malament: Jesús tingué amics zelotes. I qui eren els zelotes? terroristes jueus de fa 2000 anys. Jesucrist, amb paraules, va fer que persones com Simó el Zelota abandonaren la lluita armada. Per tant, Bisbes i Polítics (del PP sobretot), facen del diàleg la seua consigna i deixen de negar drets reconeguts a la Declaració Universal dels Drets Humans.

Gràcies. El Nostre Senyor els ho pague. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Treballe a Gandia i no en sabia res. Ara no tinc temps de veure-la. Gràcies perquè avui també s’ha fet realitzat això de "nunca de acostarás sin saber una cosa más". T’hi esperem, Toni…

    Des d’un poblet xicotet
    Àngel

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.