Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

3 de maig de 2012
0 comentaris

Dissabte 5 de maig a les 22h per Canal 9 i al web per noumultimèdia i en el dimarts 8 de maig a les 21h per Canal 9/24 (DOSSIERS)

El programa recupera este dissabte la biografia menys coneguda del cardenal Vicent Enrique i Tarancón amb l’emissió de “Tarancón, inèdit”, un reportatge excepcional amb imatges i documents personals que no s’havien mostrat mai fins ara, i amb declaracions i testimonis que tampoc s’havien escoltat mai.

“Tarancón, inèdit” ens parla del cardenal clau en la transició espanyola i del president de la Conferència Episcopal que lluità per la separació entre Església i Estat i treballà sense descans per la reconciliació dels espanyols. Però, sobretot, ens revela com era en la intimitat a sa casa de Vila-real, Torre Anita, on compartia la vida amb la família Parra, els seus grans amics.

Hem rescatat de l’oblit pel·lícules familiars, en què el cardenal Tarancón és el protagonista. En elles, trobem un home que juga amb els xiquets com si foren els seus néts, que llig mentre passeja, que escriu a màquina i fuma sense parar, que compon música i toca l’harmònium. A la vora del riu Millars, el cardenal Tarancón és el “paret” per a tots els membres de la família Parra, els quals conten, per primera volta davant les càmeres, la relació tan íntima i familiar que van tindre amb Vicent Enrique i Tarancón.

També hem pogut gravar en primícia part de l’arxiu personal del cardenal, el seu diari, les cartes personals amb Franco, Carrero Blanco i altres polítics de l’època, i les reflexions que va escriure durant tota una vida, dedicada íntegrament a l’Església i a buscar la concòrdia.

En el reportatge “Tarancón, inèdit” també podran escoltar la veu del cardenal en una de les entrevistes més llargues i sinceres que mai se li va fer. Es tracta de les converses que va mantindre amb la periodista Fúlvia Nicolás des de l’octubre de 1992 fins a poc abans de morir l’any 1994, i que ella ha donat a l’arxiu de Vila-real, on s’han digitalitzat.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.