L'Hereu Riera

El Dret Humà oblidat: el dret d'herència universal

El millor negoci, treure’ns de sobre aquest soci

Deixa un comentari

Sota el títol “Empresaris per la independència”, trobo en el blog d’en Carles Ribera aquesta lacònica entrada:

Quan
les coses interessants les diu, o les escriu, algú altre, el millor
que pots fer és recomanar a la gent que vagi a llegir l’altre.
L’entrevista d’Andreu Mas a Jaume Vallcorba Tura, vicepresident del
Cercle Català de Negocis, és impagable, i com que és impagable la podeu
llegir de franc clicant aquí

______________________________________

Això d’avui és un bucle com una casa de pagès (l’entradeta d’en Carles Ribera és la meva entradeta), però no és un contuberni. Es tracta simplement que cada vegada més gent arribem a la mateixa conclusió lògica: l’Estatut que ens cal és la declaració d’independència (no és res original: ho han fet molts pobles abans que nosaltres) i la constitució d’un Estat Català.
I quan a aquesta conclusió hi arriben els empresaris, vol dir que estem parlant de diners, i per tant, contra allò que solen dir al Parlament de Catalunya (i a qualsevol fòrum o debat on es parli d’emancipació nacional) els partits i partidets que intenten distreure l’atenció i evitar lo inevitable, no estem parlant de qüestions “¡dentitàries” ni metafísiques, sinó “d’allò que interessa realment la gent”. Oi, Porta Perales, Fernándezes Díaz, Riveras i tutti quanti?

Quan, enmig d’aquest irritant anar i venir de declaracions i contradeclaracions de personatges i de partits, d’aquí i d’Espanya, sobre la conveniència o no de fer una manifestació “preventiva” contra la previsible sentència del Tribunal Coñstitucional Español, que presumiblement retallarà encara més l’Estatutet i tal i tal, Pasqual, o bé de fer-la a pilota passada, si seria una “pressió necessària” (Carod-Rovira/Puigcercós), o una “coacció intolerable” i una “provocació” (la Meseta), en el primer cas, i si serviria de res, en el segon, és absolutament d’agrair que surti algú com el vicepresident del Cercle Català de Negocis i digui, primer, que amb aquests socis que tenim a Espanya no hi ha negoci que valgui; segon, que sense ells és evident que aniríem millor, i que amb ells és evidentíssim que no podem anar sinó a pitjor; i tercer, que la independència de Catalunya no solament és desitjable, sinó possible. I fent un passet més enllà, que és inevitable.
No la podran evitar ni tan sols amb els tancs de la Brunete (no la mediàtica, sinó l’altra, la de debò, la que mantenim amb els nostres impostos): “No els poden treure. La Unió Europea i l’OTAN no permeten que l’exèrcit ataqui la pròpia població civil. A més, a partir del primer moment que sortissin els tancs, els diners marxarien de la Borsa de Madrid, que s’ensorraria”, diu el vicepresident Jaume Vallcorba, i posa d’exemple el precedent de la invasió de Geòrgia per les tropes russes, que van haver d’acabar fent marxa enrera perquè la borsa de Moscou perdia cada dia 13.000 milions d’euros. Una altra cosa seria que Espanya no considerés els catalans com a “població civil pròpia”, que constituiria l’argument definitivament aclaridor…
Confio, dilecte lector, que hauràs clicat l’entrevista -i si no ho has fet, et recomano que no te la perdis- de l’Andreu Mas al senyor Vallcorba Tura, però vull acabar el post amb aquest fragment de diàleg:
—A la seva web hi ha un recull de frases, una d’elles prou certa: “Sense diners no hi ha llibertat”.
M’agrada molt una altra que diu: “Si lluites pots perdre, però si no lluites estàs perdut” La nostra associació té aquest esperit de lluita, de fer alguna cosa pel país.
Confio, així mateix, que els nostres polítics, tan enfeinats en mil collonades i a estirar cordetes, tinguin una petita estona per perdre i parin una mica d’atenció a gent com el nostre home que:
a/ diuen les coses clares.
b/ no tenen por.
_________________________

[A la foto, Ramon Carner, president del CCN (www.anoiadiari.cat)]

Aquesta entrada s'ha publicat en Política el 20 d'agost de 2009 per mininu

  1. Em sembla que haurà d’anar espavilant tothom. Vull dir que les forces polítiques que tenen futur són les que diuen les coses clares i no tenen por en aquest sentit que expliques. I el mateix diria dels opinàires, opinadors, intel·lectuals, artistes, analistes i tertulians.
    I per aquí trobo una bona pista per allò de la desafecció. Fa dies que ho rondo en intensiu….., i per començar diria: senyores i senyors, han dut això de la “desafecció” a límits d’estupidesa. Provin de mirar-s’ho pel cantó de la desafectació, provin de pensar que no és cosa de psicologies, sinó de tocar o no tocar. (Es podria dir: de hi tocar o de no hi tocar?)

  2. Sí, així és com puc entendre aquesta proposta de la “preventiva”.
    Em sembla que l’obliga a l’espanyolisme a escandalitzar-se per no haver d’acceptar que els estem pressionant fa temps, que fa temps que el TC té “problemes de possible resposta”. Anys, i panys.

  3. És curiós que es digui que “els catalans”, volent dir els polítics catalans, el problema que tenen, o que generen, amb Madrid és el de la seva escateinada ambigüitat, de la qual n’ha tret uns quants coves de peix, però que alhora des de la Meseta els resulta relativament fàcil de torejar. Per contrast, diuen que entenen molt millor els bascos, perquè saben què volen i ho diuen sense embuts (Arzalluz, Ibarretxe, podrien servir d’exemples), i que per això mateix, a banda d’altres raons, des de Madrid se’ls respecta més que als catalans, que irritarien pel seu càlcul “fenici” i la seva manera de fer plena de giragonses. Això diu el tòpic, però, agafant-ne lo que hi hagi de veritat, els polítics del País Basc tenen un problema, i és ETA, que està darrera del fracàs del ‘pla Ibarretxe’ i la seva proposta de referèndum d’autodeterminació, de la situació d’orsai en què ha quedat gairebé tota l’esquerra abertzale i de la pèrdua del poder per part del PNB en benefici del govern mixtura de SuperLópez. A Catalunya, en canvi, aquest problema no hi és, i per tant el dia que els polítics d’aquest país diguin les coses clares i sense manies, i anant tots a l’una (una altra especialitat seva és anar de llestos i tirar cadascú pel seu costat, amb els seus minimatisos i les seves raons parcials i de curt abast, sense pensar en el país en conjunt: en les raons d’Estat!), l’Estat espanyol es quedarà sense raons i anirà venut. Ho faran, un dia o altre? Veient-los actuar, costa de creure, però de més verdes n’han madurat… Algun dia es faran grans, suposo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.