Arxiu de la categoria: Circàssia

Sotxi: F1 i Olimpíades a la terra del genocidi del poble circassià

0

Món àrab islam islàmic musulmans Pròxim Orient golf Pèrsic Egipte Germans Musulmans Mubarak Síria alcorà
Manifestació a Istanbul per protestar per la manca de reconeixement del poble circassià per part de l’organització dels Jocs Olímpics d’hivern a Sotxi.

Precisament en el 150 aniversari de la victòria militar russa sobre els circassians i del punt àlgid del genocidi i la neteja ètnica soferta per aquest poble, la capital històrica de Circàssia ha estat l’escenari de la darrera exhibició del poder econòmic rus, situada en el marc dels Jocs Olímpics d’hivern (7-23 de febrer) i del Gran Premi de Rússia de Fórmula 1 (10-12 d’octubre). Ja us en vaig parlar fa dos anys en l’article Les minories comencen a fugir de Síria.

Els responsables del Gran Premi i dels Jocs s’ha negat a incloure cap referència al poble circassià en les cerimònies. Però què poden esperar els descendents de les víctimes del genocidi d’una organització que ha aixecat la vila olímpica sobre una fossa comuna on hi ha enterrats milers de víctimes de l’expansionisme rus?

(més…)

Publicat dins de arabislam, Circàssia i etiquetada amb , , | Deixa un comentari

Les minories comencen a fugir de Síria

0
Publicat el 1 d'agost de 2012

Món àrab islam islàmic Pròxim Orient Síria Damasc musulmans golf Pèrsic

Ara que la guerra a Síria ha dividit i polaritzat el país, comencen a materialitzar-se les pitjors previsions per les minories molt disperses geogràficament que us feia a l’inici de la crisi en l’article Síria: conflicte polític o de religions?.

Algunes minories, però, disposen d’un país de referència, d’una mare pàtria, on poden cercar refugi en temps de dificultats. És el cas dels armenis i els circassians.

(més…)

Publicat dins de Síria i etiquetada amb , , , | Deixa un comentari
70697069