Arxiu de la categoria: Bahrain

La Lamís i la síndrome de Down a Bahrain

0
Publicat el 13 de maig de 2012

Món àrab islam islàmic Pròxim Orient discapacitat Bahrain Manama golf Pèrsic

Durant el mes de Ramadà, després de l’àpat del vespre que trenca el dejuni, les famílies musulmanes acostumen a fer sobretaules llarguíssimes durant les quals la televisió està oberta. Com que la televisió és encesa tantes hores, totes les cadenes aprofiten per fer grans estrenes. Treuen culebrots i hi ha molta gent que s’hi enganxa. També fan sèries històriques en àrab clàssic, programes d’humor, magazins i programes de música. Trobareu més detalls sobre el paper de la televisió en Ramadà en l’article Anuncis de televisió i humor en Ramadà i aquesta entrevista sobre el Ramadà.

Cada any té el seu èxit de referència. I cada temporada, algun nou actor fa el salt a la fama internacional. Aquest ha estat el cas de la Lamís Buhussain, una dona de 23 anys que treballa en una botiga de mobles i articles per la llar de Manama, i que, tres temporades després de la seva aparició en el serial Sense pietat, ha estat la protagonista d’un reportatge de l’edició de Bahrain de la revista Time Out.

El públic s’enrecorda especialment d’aquesta actriu amateur perquè ha estat la primera persona amb la síndrome de Down que ha aparegut i ha intervingut amb diàleg en una sèrie de televisió àrab.

(més…)

Crida desesperada des de Bahrain

0

De vegades, les notícies t’afecten personalment i l’anàlisi dels fets que publiques destil·la un tint de preocupació que no saps si t’ajuda a fer una peça més humana, o bé et fa perdre el punt d’objectivitat.

Ara hi pensava perquè, aquest matí, he rebut el missatge desesperat d’un amic que pateix en primera persona la repressió de les forces de seguretat de Bahrain.

A continuació teniu la traducció d’aquesta crida a la solidaritat internacional:

(més…)

Publicat dins de Bahrain, Golf Pèrsic i etiquetada amb , , | Deixa un comentari

Bahrain, l’última batalla pel control del golf Pèrsic

0

Avui publico al diari Ara una anàlisi sobre la revolta a Bahrain, i com Teheran i Riad utilitzen el petit regne per decantar la balança de poder regional al seu favor.

A continuació, transcric el text íntegre del reportatge, que també està disponible a través del registre al web ara.cat.

(més…)

Publicat dins de Bahrain, Golf Pèrsic i etiquetada amb , , | Deixa un comentari
70697069