Solcades

Eduard Solà Agudo

5 de gener de 2019
0 comentaris

El meu amic Jordi

Fa uns dies vaig quedar amb en Jordi que mos voríem un ratet, al capvespre, quan ell plegués de treballar. En Jordi, advocat, amic del barri des de l’adolescència, és una persona a qui sempre he admirat per la seua bonhomia. Intel•ligent, savi, de tracte amable i de fortes conviccions socialistes i laiques.

Havíem quedat a l’antic bar Inglés, a la plaça Bonet i Muixí, però a dos quarts de vuit m’envià un missatge per dir-me que arribava amb retard, la qual cosa vaig aprofitar per refugiar-me a missa, a l’església de Santa Maria de Sants. En sortir, encara vaig haver d’esperar un quart més fins que vaig vore’l muntant la pujadeta de les Cotxeres. Vaig demanar-li de canviar l’antic Inglés pel Forn Baltà, on estos dies he descobert que hi fan un pa excepcional i al bufet lliure dels dematins serveixen oli de la varietat Farga, la pròpia de les Terres del Sénia. Va accedir de bon grat.

Als pobles, quan fa una setmana que no topes amb alguna amistat representa un temps llarg, massa temps sense conversar-hi, sense tenir notícies. En canvi, a la ciutat, per molts anys que passin, pareix que pugues retrobar aquella darrera conversa sobre el sexe dels àngels o les Tesis sobre Feuerbach.

En la nostra conversa, vaig adonar-me d’allò que sempre he tingut present: Que allò que compta és l’actitud, principalment. Després, l’aptitud. Finalment, el coneixement.

Si en Jordi no hagués tingut esta actitud que he mencionat, amb les seues circunstàncies li hagués estat molt difícil arribar fins avui amb esta dignitat. Amarat de coratge, en los seus anys més complicats mai va deixar de plantar cara a l’adversitat. I la va vèncer. Tots los seus amics sabíem que venceria, que se’n sortiria. Perquè la seua actitud sempre ha estat excel•lent, en lo sentit de positiva i crítica, valenta, sincera i honesta. I això és el compta, al cap i a la fi, no només per fer front a les adversitats, sinó també per ser feliç, conscient, i fer feliç a les persones que t’envolten.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!