Plaers

Bertolt Brecht va escriure un poema en que anomenava els plaers de sa vida: El llibre retrobat, el gos, llegir el diari, ser amable… Vaig obrir el compte al YouTube per a fer-ne un muntatge amb la mar tarragonina de fons. Des d’aleshores, aquell vídeo encapçala el meu canal.

Brecht és refereix a les coses senzilles, quotidianes, mundanes, des de la calma, el repòs. Allò que ens reconforta encara més i emergeix de les nostres emocions amb una plenitud renovada, bo i acceptant les virtuts de la pau i el respecte com a valors capitals de l’ordre, d’allò que és just perquè és bo.

Brecht anomenà ‘Plaers’ a aquell poema senzill i alhora evocador d’una síntesi. Plaers imprescindibles. Perduts en la barbàrie i retrobats en la pau.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *