Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Matí de diumenge – Entre l’Alguer, una llei i una escriptora.

Publicat el 31 d'agost de 2008 per rginer

Tot just abans de marxar de casa, llegint ‘Presència’ suplement d’El Punt, tres informacions força, o millor dit, molt interessants.

Claudio Gabriel Sanna, cantant alguerès, en el seu disc ‘ Terrer Meu’, inclou una cançó : Santa mare llengua. Santa Ryanair.
‘I era santa, santa, santa,/santa mare llengua/…/Santa, santa Ryanair/salva l’alguerès, salva l’alguerès’ ……
Evidentment Ryanair no ha establert els vols de Girona a l’Alguer altruistament per salvar la llengua, manifesta en Claudio; – ho ha fet amb criteris comercials. Però això és el que a mí em val. Sense els vols de baix cost, no li serien viables els constants desplaçaments al Principat – . Els vols a l’Alguer desde Girona de la Ryanair, sense fer soroll, són i seràn un lligam importantíssim per començar a vendre coses en alguerès. Ell ho fa amb les seves cançons.
Podeu escoltar la cançó a: http://www.myspace.com/claudiogabrielsanna.
No m’ha estat possible inserir el link coprresponent. Però paga la pena escoltar la cançó.
En aquest mateix suplement podeu llegir ‘La LEC a debat’ entre el Conseller Ernest Maragall i el pedagog Ricard Aymerich. De lluny, la conversa més interessant en aquest tema tan important com és l’Educació.
Finalment en la mort de Maria Dolors Orriols, en Xevi Planas ens deixa un article molt emotiu d’aquesta escriptora que ha hagut d’esperar quaranta anys a veure publicada alguna de les seves obres que documenten la postguerra d’una manera esfereïdora, i que acaba de morir als noranta-quatre anys.
Va manifestar na Maria Dolors Orriols: ‘ Si he de creure el que afirmava Proust, que la felicitat és absència de neguit, puc assegurar que jo he conegut ben poca felicitat. Malgrat això, afirmo que sóc una dona feliç. Comprenc que aquestes contradiccions són difícils d’entendre. Però qui és capaç d’entendre la vida íntima dels altres ? Tots intentem protegir-nos i superar una situació darrera l’altra’.
…. i el matí continúa entre una xafogor i un cel gris de color de plom que et cau a sobre.
La fotografia no és actual; la vaig fer un matí a Austràlia, a Cairns. Era al balcó de l’hotel i no llegia ‘Presència’, però era diumenge. Recordar un altre continent, uns altres colors, tot a l’inrevés de casa nostra.

… una altra dona assasinada

Publicat el 31 d'agost de 2008 per rginer

Avui últim dia d’agost, per a molts final de vacances; una dona de 53 anys ha mort, assasinada. El presumpte autor del crim ha estat el seu marit. La policia va rebre la seva trucada d’avís i en arribar a casa era al costat de la dona morta, a ganivetades.

Novament la meva denúncia per aquest crim i el meu sincer dol.
Una flor brillant, de mar, d’estiu  …

El silenci de Daw Aung San Suu Kyi

Publicat el 30 d'agost de 2008 per rginer
Després del ridícul que va fer l’enviat especial de les Nacions Unides cridant a la Dama davant la porta de casa seva on està empresonada per parlar amb ella, el silenci continúa. I també tota mena de rumors. Daw Aung San Suu Kyi va rebutjar el menjar que membres del seu partit li fan arribar cada dia. Ha començat una vaga de fam ? Per què no va voler parlar amb el senyor Gambari ? Per què va voler veure per dues vegades al seu advocat ? Silenci. No hi han respostes. No pot parlar. Està empresonada a casa seva. Ningú pot saber què pensa, què vol dir, amb qui vol dialogar. Ningú es pot apropar a la porta de casa seva.
Segons la llei del seu país, Birmània, a finals del mes de maig, hauria d’haver estat posada en llibertat, però la Junta va allargar el seu empresonament un any més, sense més, trencant qualsevol llei.
Els birmans teníen l’esperança secreta que l’Aung San Suu Kyi i els seus simpatitzants a tot el món aconseguirien derrocar el règim militar. Però els anys han anat passant i algunes vegades la junta la deixava sortir del seu arrest domiciliari per tornar-la a detenir immediatament.

De tant en tant fan alguna declaració per fer una transició a la democràcia, però seguidament declaràven : ‘ Però de quina democràcia parleu ? ‘. Els birmans pensen que se’n riuen. Es permet que els defensors de la democràcia marquin un gol i després és anul.lat. Si en marquen un altre, vinga, anul.lat també. El canvi és difícil que arribi i el pitjor de tot és que els nois i noies nascuts després de l’any 1989, no sabràn mai que hi havia un país anomenat Birmània i que ara es diu Myanmar, i només coneixen el govern de la junta militar. Arriben a creure que viuen millor que els seus avis o pares. 
El món, s’ho mira, ho accepta, no passa res. Les Nacions Unides continúen fent el ridícul. Els poders econòmics veuen amb satisfacció com els seus guanys van pujant. 
Què vol dir Daw Aung San Suu Kyi, Premi Nobel de la Pau l’any 1991, a la seva gent? Als seus simpatitzants? Al món ? A la seva família ? Ningú ho sap. No pot fer-ho.
Avui fa 12 anys i 311 dies que Daw Aung San Suu Kyi està empresonada.

Sempre tens coses a dir

Publicat el 29 d'agost de 2008 per rginer

En el seu apunt, l’amic d’Òsser, ens parla amb encert, com sobtadament hi han blocaires que no ténen res a dir, per diferents motius. Sí, tinc moltes coses a dir, i fa molts díes que no escric, ni tan sols comentaris.. Ara només un petit apunt, tot just quan he obert l’ordinador després de no fer-ho en els últims díes. Urgències, nervis, ensurts, emprenyada, viatges amunt i avall, i finalment, sembla que tot tornarà al seu lloc. Espero poder anar llegint tot el que ha passat. En els moments de calma he pogut anar llegint un llibre molt, i molt interessant.

De moment, us deixo una fotografia de Viêt Nam; Tam Coc. Marxo novament de casa; na F. m’espera.

Jocs Olímpics

Publicat el 24 d'agost de 2008 per rginer
Començo aquest apunt, com ho fa el diari esportiu en català, el 9, en la pàgina on informa dels resultats dels Jocs :
Carta Olímpica. Article 9.1. Els Jocs Olímpics són competicions entre atletes, en proves individuals o per equips, i no entre països.
Sempre he estat entusiasta dels Jocs Olímpics, ja desde petita, potser perque el meu pare tots els diumenges, matí o tarda, ens portava al meu germà i a mí a veure competicions esportives de tota mena; natació, salts, water polo, hockei herba, atletisme, futbol, tir amb arc, gimnàstica artística. Jo llegia les grans gestes dels esportistes i en els meus viatges, sempre he aprofitat el temps per anar a visitar un estadi, un museu, un lloc, que tingués relació amb els Jocs. Però el més impactant va ser la meva visita, curta de Helsinki ( per feina ) i al seu estadi olímpic.
Ara els Jocs no són ja el que eren. Vaig ser voluntària als Jocs de Barcelona i van ser tres setmanes inoblidables. Era assistent personal d’un membre del COI amb un esperit tant amateur i olímpic que només anava a veure esports minoritaris i fugía de qualsevol festa o dinar. Vaig viure l’ambient dels esportites a la Vil.la Olímpica amb intensitat i les discusions sobre professionalisme sí o no, eren a l’ordre del dia. Desde l’any 1920 que la Ciutat demanava ser seu d’uns jocs. Quan finalment va poder ser, vaig saltar d’alegria, per l’esport, pels jocs, pels esportistes; no confonem les coses. Si ens posem a pensar, al nostre país es practiquen tots els esports ja desde els primers anys de l’olimpisme modern del Baró de Coubertin, i molt abans evidentment. Els mediàtics ja sabem quins són.

No he vist ni les cerimònies d’obertura ni  tampoc avui la de cloenda. Conviccions personals. Jo d’aquests Jocs em quedo amb les medalles de’n Joan Llaneras o la noia basca, en ciclisme, o aquest noi gallec que fa vibrar amb les seves curses de rem o l’altra medalla d’or del kayak de dos nois, un gallec i l’altre lleidatà; o les noies de natació sincronitzada; o el gimnasta Deferr, increïble; o els navegants amb els seus petits velers; o els participants al tir amb arc; o la lluita o fins i tot la boxa. Em quedo amb tots aquests esportistes del món que hi participen, i no guanyen medalles, però lluiten per optar en un lloc a les finals. Em quedo amb aquests nois i noies africans que ningú pot atrapar en les curses. L’atletisme continúa éssent l’esport rei. La prova de llençament de javalina és una de les que miro amb més interès; serà que els xicots de Finlàndia són especialistes …..El dia assenyalat per poder guanyar, de sobte tens un mal de panxa, has passat mala nit, ensopegues amb una tanca i tot s’acaba o pateixes un desmai, com la noia japonesa que es va enfonsar al final del seu exercici de natació sincronitzada i van haver de nedar al fons de la piscina per treure-la. El ciclisme en pista és minoritari, però espectacular i l’esforç dels esportistes i els entrenaments molt durs. Em quedo també amb les paraules de’n Rafael Nadal: ‘A la Vil.la Olímpica era un esportista més, no un tenista’ i certament el va ajudar. Tots aquests esportistes, anònims, han pogut fer realitat el seu somni per el seu esforç individual, perque estimen l’esport i senzillament volen guanyar. Es preparen, treballen, no viuen de l’esport que practiquen, entrenen totes les hores que poden; si els polítics o algún sponsor decideixen ajudar pagant uns diners, benvinguts; si s’emocionen en rebre una medalla és pensant en l’esforç i les persones que els han ajudat o recordant a companys que ja no hi són.

Tota la resta, obertures, cloendes, triomfalismes, escombrar per casa, orgull nacional, etc. etc. etc. ho deixo per els experts en aquests temes.
A mí m’agrada recordar Jim Thorpe o un hawaià, Duke Kahanamoku que va sorprendre tothom amb un nou estil de nedar – el crawl, o un petit país com Finlàndia on practicar l’esport és la cosa més natural del món i en Paavo Nurmi és la millor representació, Jesse Owens que va donar una gran bufetada a la política i a la propaganda feixista, o en Abrahams i Liddell, els britànics amb els que es va enmirallar el cinema en la pel.lícula ‘Carros de foc’ i en Johnny Weismueller, Abebe Bikila corrent descalç pels carrers de Roma ( per a mí la millor cursa de marató de la història ), igual que a casa seva a la seva Etiòpia, o la gasela Wilma Rudolph que després de superar una paràlisi, ningú va poder guanyar-la corrent les proves de velocitat.
També recordo les xerrades amb esportistes i membres del COI a Barcelona, en desacord amb les idees del senyor Samaranch, per professionalitzar fins al més alt nivell els Jocs i intentar eliminar els esports minoritaris; un esports que ja en temps llunyans a Olimpia, a Grècia eren els més valorats. Sortosament, no ho han fet.
Jo em guardo les imatges dels atletes i les competicions i també aquestes medalles agradedolces, com la d’argent dels xicots del hockei herba.
Els estadis d’Estocolm ( 1912 ) i el de Helsinki ( 1952 ) són l’exemple dels Jocs, representant a uns països amb una llarguïssima tradició esportiva, on es va realitzar el primer cronometratge elèctric o es va fundar l’IAAF ( Federació Internacional d’Atletisme ).
Atenes – 1896 – Tom Burke ( EE.UU ) va guanyar els 100 m amb un temps de 12 segons.
Beijing – 2008 – Usain Bolt ( Jamaica ) ha guanyat els 100 m en 9.69 segons.
La fotografia de l’estadi olímpic a Helsinki i la seva torre. Desde dalt, podia veure els atletes competint …….

Aung San Suu Kyi envia un missatge a les Nacions Unides

Publicat el 23 d'agost de 2008 per rginer
Sembla que l’enviat especial de les Nacions Unides, el senyor Ibrahim Gambari, està movent els fils per capitular davant la Junta i legitimar el seu govern amb les eleccions previstes l’any 2010. El règim dictatorial sempre ha demanat i demana, d’oblidar els resultats de les eleccions, legítimes, de l’any 1990 i començar una nova etapa l’any 2010. Quan se li pregunta al senyor Gambari per aquest fet, no contesta.
Aquesta posició de les Nacions Unides és greu, molt greu. 
La posició dialogant de Daw Aung San Suu Kyi en reclamar la legitimitat de la seva victòria en les eleccions de l’any 1990 i col.laborant sempre amb les Nacions Unides no ha servit de res. Tots els assasinats, desplaçaments, nens soldats, treballs forçats, més de 2.000 presoners politics, camps de refugiats a les fronteres, tortures,  denunciats una vegada i una altra. Les manifestacions massives de monjos i gent del poble el mes de setembre de 2007. La vergonyosa i cruel reacció de la junta davant el desastre del cicló Nargis amb més de 140.000 persones mortes.  De què serveixen els seus més de 12 anys d’empresonament, la seva fermesa, la seva politica de no violència, de diàleg amb la Junta, si la decisió de les Nacions Unides, sembla, és la de legitimar unes noves eleccions i obviar les legítimes de l’any 1990 ?  I compte, la constitució que van votar el propassat mes de maig, impideix presentar-se  en cap de les eleccions del país , a Daw Aung San Suu Kyi per haver estat casada amb un occidental !
El senyor Gambari fa quatre díes que és a Birmània i està intentant parlar amb Aung San Suu Kyi. Ella no vol. Ha refusat obertament a parlar amb aquest senyor. Fins i tot desde darrera la porta de casa seva on està empresonada, l’han cridat per el seu nom per demanar que obri la porta al senyor Gambari. Continúa tancada, empresonada, a casa seva sense voler parlar. No està satisfeta, ni contenta, de com les Nacions Unides volen capgirar una legitimitat guanyada a les urnes.
Possiblement aquesta és la protesta més forta que Daw Aung San Suu Kyi pot fer davant la Junta i les Nacions Unides contra una injustícia que no pot permetre que continuiï.

El senyor Gambari ha parlat, breument, amb membres del partit NLD ( guanyador en un 82% de les eleccions de ‘any 1990 ), però de temes intrascendents. Insisteix en parlar amb la líder del partit, però ella ho ha refusat per dues vegades.
Ningú sap per què ha vingut el senyor Gambari, i si és per legitimar el govern dictatorial, ja podem dir, com ja és habitual, de què serveix les Nacions Unides ? A qui dona suport ? Quins interessos econòmics hi han al darrera ?
La fotografia és del propassat mes de març 2008, quan el senyor Gambari va visitar Birmània i aleshores sí va parlar amb Daw Aung San Suu Kyi.
Avui fa 12 anys i 304 dies que Aung San Suu Kyi està empresonada.

Viêt Nam : Fotografíes

Publicat el 22 d'agost de 2008 per rginer

Tot just fa uns mesos vaig descobrir TE (Trekearth) i ara en sóc membre. Gent de tot el món penja fotografíes de tota mena, però sempre amb un interès comú; compartir, ensenyar, aprendre, canviar opinions, poder fer workshops. No són admeses fotografíes que no tinguin un interès per aquest art i els temes són variats; natura, arquitectura, persones, paisatges, moments màgics, anècdotes de viatges. També es demana comentaris. Els vietnamites segueixen éssent uns grans fotògrafs . El millor de TE és que es pot criticar la fotografia, donar consells, suggerències, rebre felicitacions.

És també un motiu fantàstic per conèixer països, racons, indrets, paisatges, cultura. L’objectiu del fotògraf és diferent segons la persona que faci la fotografía, i és molt curiós veure  imatges molt conegudes, però reproduïdes amb la càmera del fotògraf segons la seva visió en aquell moment precís. 
M’agrada moltíssim aquesta fotografia de Viêt Nam. De fet ell volia fotografiar la posta del sol i una dona es va interposar; el color, tornar a casa després de treballar, la sorra que entreveu una boira; és clar que l’imatge no seria la mateixa sense la dona de camí a casa.

Dibuixar – Teràpia pels infants després del cicló Nargis

Publicat el 20 d'agost de 2008 per rginer

Després del cicló Nargis el propassat mes de maig i que va deixar més de 140.000 morts a Birmània al sud de Yangon, al delta de l’Irrawaddy, molt s’ha escrit i hem denunciat, la manca d’ajut a tots els damnificats per part de la Junta.

Avui llegeixo a la BBC News, com un grup de birmans, ‘The Foundation for the People of Burma’ es van poder organitzar,  i mobilitzar unes 300 persones per ajudar a la gent. Van veure com els nens i nenes estàven en un estat de indiferència absoluta i van pensar que si els donàven guixos, llapis i papers, podríen dibuixar i expresar d’aquesta manera les seves emocions, la seva tristor, les seves pors.
El resultat han estat una sèrie de dibuixos fets per nois i noies, alguns ni tan sols havíen agafat mai un llapis, on han expressat d’una manera real tot el que van patir. No hi ha més veritat que la d’un infant.

El dibuix que podem veure sorprèn com el nen o la nena escenifica el què va passar.

Pots veure la força del vent en la manera de dibuixar els arbres. Aquest nen o nena, explica: ‘ Erem a l’escola; 186 alumnes i 4 mestres; ara només quedem 76 alumnes i 2 mestres. Molts van morir en caure els arbres i els sostre de l’escola a sobre o els búfals que teníen la columna vertebral trencada. No podíem fer res, no podíem ajudar. Era l’infern’.
No cal comentar res més.

.. i una altra dona assasinada

Publicat el 19 d'agost de 2008 per rginer

Novament la violència és notícia. L’home ha matat a la seva parella, i després s’ha suicidat. Eren de terres llunyanes i vivien a Ontinyent feia ja més de deu anys.

La meva denúncia més contundent i enèrgica per aquest nou crim, i el dol més sincer.
Unes flors de marge petites i bellugadisses en aquest petit testimoni. Malhauradament la violència no s’atura.

Absència : Tres anys

Publicat el 19 d'agost de 2008 per rginer

Avui són ja tres anys d’absència.  Torno a Halong. En aquells díes del mes d’octubre de 2006 vaig ser a la meva Ìtaca i tots els anys, en aquesta data, hi tornaré. Aquest matí, però, aniré a Montjuïc. A dalt de tot, de cara al mar, que tant estimava, i mirant l’horitzó. Avui continuaré preparant el nou viatge de l’any vinent. Ja està decidit. Amb els seus apunts, i amb els contactes, ja quasi he acabat un nou itinerari. Engrescador, com tots els que ell feia. Tornaré a Viêt Nam, uns díes, però abans viatjaré a un país que ell em va dir ; ‘ és de lluny el país més bonic del sudest asiàtic. És màgic.’

No sé on he llegit, que hi ha que tenir pensaments alegres per afrontar qualsevol situació difícil. És el que intento de fer; la melanconia continúa. Certament si durant al llarg de la vida has tingut amics i amigues amb els que compartir els somnis per un futur millor, o amics i amigues d’avui, d’ara, amb els que comparteixes emocions i moments més reals, tot és més fàcil.
De vegades només unes paraules, poques, ja són suficients per foragitar les preocupacions.
En S. era home de poques paraules, les justes, les precises, les que volíes sentir.
‘R. ja estic pujant a casa. Sóc als ff.cc.’ Paraules que sovint escoltava quan despenjava el telèfon.

Publicat dins de Ha Long | Deixa un comentari

Dues dones assasinades

Publicat el 18 d'agost de 2008 per rginer

Una a les Illes Canàries i l’altra a Vigo, a Galiza. Els presumptes autors, companys de les dues noies, han estat ja empresonats per la policia. En el cas de Vigo, els fills de la parella van córrer a explicar-ho als veïns; en l’altre cas a les Illes Canàries, l’ex-company tenia ordre d’al.lunyament i ja havia estat denunciat per maltractaments.

Novament la meva denúncia més contundent i el meu dol per aquestes noves morts.
Una buguenvil.lea davant mateix d’un edifici a Nha Trang, exhuberant, amb la tristor que em produeix aquesta violència que no s’atura.

Eclipsi parcial de lluna

Publicat el 17 d'agost de 2008 per rginer

Seguint les indicacions del nostre amic Enric Marco, a les 21:16 hores vaig començar a mirar al cel per la finestra oberta del meu balconet. No podia veure res. La lluna era encara fora de la meva visió, però per la finestra de la cuina, sí vaig començar a veure-la. L’edifici del costat no em va permetre seguir tot l’eclipsi, però a les onze de la nit, vaig seure tranquil-lament al balconet i l’eclipsi va ser extraordinari, exultant.

Davant meu. En silenci. Sense núvols. Més tard la lluna plena va tornar a brillar i la seva llum ha estat il.luminant el passadís, el racó de l’ordinador, els apunts, els llibres i el menjador. Un goig.
Amb la meva càmera no puc fer fotografíes. No té aquesta capacitat. Però en una web on moltíssima gent del món penja les seves fotografíes ( i jo també ) per aprendre, per compartir-les, he trobat aquesta d’un xicot turc, feta amb la seva càmera. L’eclipsi de lluna vist desde Istanbul.

Cartes des de Birmània : Infants

Publicat el 16 d'agost de 2008 per rginer

Dues molt bones amigues van rebre la gran alegria del naixement de dues nenes, Ona i Gaia, neta,  i primera filla d’un nebot estimat. L’ambient d’excitació per aquests naixements es podia copsar quan em van donar la bona nova per telèfon. De seguit em va venir al cap el capítol 14 del llibre de Daw Aung San Suu Kyi ‘Cartes des de Birmània’. Ella també va anar a visitar a una nena, neta d’uns bons amics. Era la primera filla del noi gran, i contràriament amb altres cultures, l’arribada d’una nena és molt ben vinguda i celebrada a Birmània. No existeixen el prejudicis. De fet, els birmans en general, pensen que les filles són més carinyoses, més familiars, i molts pares celebren aquest naixement amb la certesa  que la filla els cuidarà quan siguin ja vells. Les noies a Birmània al casar-se no canvíen el seu nom de família i els seus bens són sempre de la seva propietat i els comuns, després del matrimoni, a parts iguales.

No deixo de pensar en els meus avis i pares. Tan llunyans del sudest asiàtic, però amb els mateixos pensaments i alegríes.
Continuo recordant el capítol 14 del llibre; Daw Aung San Suu Kyi feia molt de temps que no tenia un infant en els seus braços i va quedar impactada per la seva minúscula perfecció. Encara que els seus trets són imperfectes i no gaire ben definits, els infants ténen diferents expresions que els distingeixen com a individus que són desde el primer día que obren els ulls a la vida.

I per suposat, els seus plors tan particulars i personals i que Daw Aung San Suu Kyi recordava del seu fill gran. Va advertir immediatament que els plors del seu fill eren diferents; teníen una cadència, un to, un registre per cada una de les seves demandes ( dolor, gana, son ). El naixement d’un infant et permet somiar en un món i un futur millor. És en aquest moment d’aquest capítol, quan Daw Aung San Suu Kyi no oblida que la taxa de mortalitat dels infants al seu país és de les més altes del món. Que en el seu país existeix una carència absoluta d’ajut humanitari per el desenvolupament tant sanitari com educacional dels infants.

Va llegir, no recorda on, que els infants estàven ‘pensats’ per donar una aparença de vulnerabilitat per despertar la tendresa i l’instint protector dels adults; d’aquesta manera els adults se senten impulsats a actuar com a esclaus complaents amb aquests infants exigents,  incapaços de fer res per ells mateixos. També es diu que la pell dels infants ténen una certa olor natural, especial, que incita a acaronar-los i a besar-los.  Es pregunta, ¿ no serà que el fet de veure un infant en el seu bressol, com una pissarra neta i brillant, en la que algun dia es podrà escriure un bell poema o una prosa emotiva sobre la seva existència, és el que engendra la felicitat en els cors dels pares, avis, familiars propers i en definitiva a l’ésser humà ?
Daw Aung San Suu Kyi ja és àvia, però no coneix els seus nets, ni els pot acaronar, ni ser a prop seu, ni dels seus fills.
Aquests infants de la fotografia han entrat al món, a la vida. En uns moments les seves mares els tindràn en els seus braços per alletar-los. Una fotografia molt ben feta en un país entre Occident i Orient.
Avui fa 12 anys i 297 díes que Daw Aung San Suu Kyi està empresonada.

Una altra dona assasinada

Publicat el 16 d'agost de 2008 per rginer

La languidesa del dia d’agost s’ha trencat bruscament amb la notícia d’un nou crim. L’home de 72 anys ha mort la seva dona, també de 72 anys, a ganivetades. Ell mateix va trucar a la policia. La gent del poble, a la Rioja Alavesa, no s’ho podia creure. La meva denúncia i el meu sincer condol a la família. Novament una mort, violenta i com he llegit aquest matí en les paraules del bisbe de Donosti: ‘víctima de les parelles geloses, agressives, masclistes i perturbades’.

Unes flors d’estiu en aquest meu petit homenatge per una nova mort violenta que tots voldríem no haver de patir.

Un dia lànguid

Publicat el 15 d'agost de 2008 per rginer

Avui quinze d’agost és festa en molts pobles, poblets del nostre país. Tot just a pocs metres de casa, ja he sentit els petards anunciant la Festa Major de Gràcia; però a la Ciutat avui també és un dia lànguid, silenciós. Enguany al barri no tothom ha tancat portes ‘per vacances’. Els que ens quedem ho hem agraït. Sense anar gaire lluny, tenim llocs per anar; terrasses per seure. Els sorolls són mínims i a més avui, el temps ha canviat sobtadament. De la calor asfixiant, hem passat a unes temperatures fresques, fredes en alguns moments, amb un vent del nord net, respirable i un cel immensament blau.

Estic ja cuinant el meu  dinar i sopar. Tindré temps, doncs, de passejar per els carrers de Gràcia.
Havia de trucar a una bona amiga al llarg de la setmana, i no sé per què, ha estat avui que he marcat el seu número de telèfon. Ha estat una intuició. Avui celebra el seu sant i també el seu aniversari !! Les dues ens hem posat molt contentes de sentir-nos i en F. també. Això de les meves intuicions em fan pensar … per què no he trucat abans i ho he fet avui precisament, sense saber-ho ? No és la primera volta que em passa.
Abans de sortir el sol, he fet els exercicis diaris al so de la música. Poso música de ‘poutpurri’; emotiva, cançons de sempre, instrumental, clàssica, bandes sonores de pel.lícules, folk, rock, blues. Avui el cafè és de Kènia, ‘ caracolillo’, en diuen. Perfecte per començar el dia. L’esmorzar, o el berenar com diuen a les Illes, és l’àpat que més m’agrada.
He estat pensant en la pel.lícula que vaig anar a veure ahir tarda al cinema:
Walle-e. La recomano fortament. És molt, molt bona, ben feta, i de denúncia de la realitat, embolcallada amb una història d’amor de les d’abans. Aquests xicots de la Pixar són insuperables.
Els sons del grup U2 em desperten de la languidesa del moment …..