Ciutadà decebut ofereix vot

Cara a les imminents eleccions al Parlament, tenint en compte que els partits ja preparen els programes electorals, i havent-me decebut profundament el sentit del meu vot el novembre de 2002, he decidit atorgar el meu vot a aquell partit que reculli les meves exigències com a votant, i que exposo a continuació.

 • Llei de 35 hores, com a França, per llei i de manera immediata. No pot ser que siguem el país més estúpid i inepte quant a horaris, amb la complacència dels poders fàctics i la manca de valor dels polítics.
 • Supressió i prohibició de les ETT. Qualsevol política de contractació ha de fer-se per criteris objectius, per organismes col·lectius. Aquesta és l’única fórmula de no discriminar ningú pel sexe, edat, barri, pes, grau de bellesa o endoll. Això ens faria ser més seriosos. D’altra banda, seria una excel·lent estratègia per eradicar el feudalisme laboral.
 • En aquest sentit, i per acabar amb la precarietat laboral, establir un impost a cada contractació temporal única de 100 euros per finançar la inserció al mercat de treball de col·lectius discriminats
 • Salari mínim de 1.000 €, tal com passa a França o Finlàndia. No hem d’oblidar que el nivell de preus és similar amb el nostre, i en aspectes bàsics, com la qüestió de la vivenda, és més barat.
 • Extinció radical i immediata de l’especulació immobiliària. Fixació dels preus de la vivenda per criteris objectius. Si aquesta mesura es considera massa radical proposo l’obligatorietat d’una clàusula, a cada escriptura, que impideixi una revalorització de cada vivenda adquirida a partir de ja, superior al que marqui la inflació oficial. Això espantaria els especuladors, i els faria fugir d’aquest bé de primera necessitat. Per cert, tots els preus, haurien de ser públics. I també, en aquest aspecte, una política fiscal agressiva contra aquells que posseeixen vivendes buides.
 • Lluita despietada contra l’economia submergida i l’explotació derivada de la immigració il·legal. Proposo, a més, un termini d’un mes per anul·lar tots els bitllets de 500, i així els defraudadors, per poder mantenir una part dels seus diners, hagin de córrer a hisenda a declarar el que tenen a les seves caixes fortes.
 • Aplicació de la taxa Tobin
 • Canvis fiscals en la direcció de major progressivitat. Increment d’impostos per a les rendes més altes, prohibició de les societats patrimonials (utilitzades per estalviar impostos a la declaració de patrimoni)
 • No sotmetre’s a les imposicions de governs i interesos foranis. Aplicar sense complexos els principis de sobirania popular i el dret a l’autodeterminació reconegut per les Nacions Unides (regulador legal superior jeràrquicament a la constitució) No acotar el cap respecte dels insults que, previsiblement, com sembla inherent al càrrec de president de la Generalitat, haurà de rebre. Rebotar-se, i si cal, emprendre accions contundents. (La independència és la més recomanable)
 • Apostar per la República com a forma institucional més convenient.
 • A l’escola, supressió immediata de la sisena hora a primària, autèntica barbaritat (cap país europeu ha comès aquest disbarat) que ha representat un caos terrible a educació, que està fonent les neurones als nostres fills i que consolida un model d’explotació laboral basada en l’extensió dels horaris de la ciutadania.
 • Imposició d’uns horaris racionals. La majoria de treballadors, tret de casos indispensables, han de poder ser a casa a les cinc de la tarda, com a la resta del món civilitzat. Perdó, com al món civilitzat. Prohibició que els comerços obrin els festius -com es fa al País Basc
Després de tot això, si algun partit dels que pensen tenir algun escó, es compromet a anar en la direcció de les meves propostes, facin el favor de comunicar-m’ho. Poden aconseguir el meu vot i el d’una cinquantena de persones més, que personalment convenceria. Sinó, hauré de buscar-me algun antisistema, o anar a parar a la llista aquesta dels vots blancs.
No crec que les meves opinions siguin gaire radicals. Sospito que són compartides per molta gent.
Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.