Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

19 de febrer de 2022
0 comentaris

TREBALL DIGNE PER A TOTS (i II)

Hi ha representants polítics que defensen que per tal que no hi haja desocupació cal concedir als empresaris el que demanen, encara que supose l’existència de treballs precaris, condicions de treball indgnes.

Una altra generadora de llocs de treball són les administracions públiques: estatals, autonòmiques, locals. Els llocs de treballs són molt diversos: sanitat, educació, serveis socials, hisenda, seguretat social, administració, etc. Hi ha representants polítics que defensen reduir el nombre de llocs de treball en les administracions públiques, per a reduir despeses i impostos. Reduir llocs de treball en les administracions públiques és reduir els serveis que són necessaris per a la majoria de les persones.

Per a respectar la dignitat de les persones, els llocs de treball han de ser dignes: condicions laborals, conciliar vida laboral i familiar, remuneració.

Aquests són drets que les persones treballadores han d’estar defensant constantment. Fa molts anys, treballadores i treballladors s’embarcaren en la tasca de reduir la jornada de treball a vuit hores. Ho aconseguiren. Avui dia tenim altres tasques.

El treball remunerat ha de ser digne, que permeta a la persona i família desenvolupar una vida plena. Cada u de nosaltres hem de plantejar-nos si amb la nostra inacció o el nostre suport al consum desaforat no serem còmplices silenciosos de la indgnitat al treball.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.