Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

1 de juny de 2012
0 comentaris

Solidaritat (i 2)

     Aquesta manera d’entendre la solidaritat representa, moltes vegades, canviar els comportaments que tenim en la nostra vida, en les nostres opcions. Col.locar-nos del costat del que més ho necessita, del perdedor. Prendre postura en la seua defensa, en la denúncia de la seua situació… inclús, renunciar a majors cotes de benestar mentre aqueixos beneficis siguen un privilegi per a uns pocs i no estiguen a l’abast de tot el món.

     No són solidaritat els telemaratons incitant a la solidaritat “ligth” i massa fàcil, indigna, que solament pretén resoldre el problema dels empobrits amb diners, mentre romanem en silenci davant el lucre dels mercats, dels poderosos, que segueixen creant víctimes i misèria en totes parts.

     L’autèntica solidaritat no es conforma amb l’assistència al necessitat. El seu compromís va més enllà. Cerca eliminar les causes que produeixen la injustícia i el sofriment. Per això, la solidaritat exigeix el compromís social i polític, doncs aqueix és el terreny en què es defineix i construeix la societat justa que volem.

     Ser bon samarità avui no solament suposa atendre les ferides de la persona que trobem en el camí, suposa descobrir qui ha produït aqueix maltractament, per tal d’impedir que tornem a trobar-nos amb persones destrossades per gent sense escrúpols.
 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.