Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

26 d'abril de 2018
0 comentaris

SANT BENET DE PALERM

Va néixer a Fratello, (Província de Messina), cap a l’any 1525, de pares etíops, van ser venuts com a esclaus a un ric terratinent sicilià. A Sicília van abraçar la fe cristiana i van contreure matrimoni.
A causa del color negre de seva pell, Benet va ser conegut amb el sobrenom d’africà, negre o moro.

Des de la infantesa va ser educat en la fe cristiana i va donar proves de caritat, especialment pels necessitats: es va distingir en la pràctica de la devoció, de l’oració, i el dejuni, privant-se del joc i de les diversions. De jove va treballar com a pastor del ramat del patró del seu pare. Desitjava ingressar en una congregació religiosa, però veia la dificultat que tenia pel seu color negre. Va estar en una comunitat d’ermitans a Santa Domènica. Allà va portar una vida de rigor, en la solitud, el silenci, l’austeritat de les privacions i del dejuni, la contemplació i la mortificació.

El papa Pius IV el 1562 va disposar que aquests ermitans s’adscrigueren en els ordes religiosos ja aprovats. Benet per inspiració de la Mare de Déu va ingressar en el convent dels germans menors de Santa Maria de Jesús de Palerm, fundat pel beat Mateu Guimerà d’Agrigent, sent rebut com germà laic. Allà va edificar els religiosos per seva innocència de vida, pobresa i humilitat, sent l’admiració tant dels religiosos com dels seglars.

En 1578 va ser nomenat superior de la casa. La seva fama de santedat es va divulgar de manera
que, quan es dirigia amb tres companys al capítol provincial que se celebrava a Agrigent, la gent dels pobles per on passaven es congregaven per veure’l i conèixer-lo, aclamat com sant per la seva modèstia i pel seu aspecte humil i devot. Es va dormir plàcidament a l’edat de 63 anys, el 4 d’abril de 1580.

Va ser beatificat pel papa Benet XIV en 1743 i canonitzat pel papa Pius VII el 24 de maig de 1807. Va ser nomenat patró pel senat d’aquesta ciutat. És invocat com a protector dels pobles de color. Va ser veritablement beneït davant Déu per la seva vida i pel seu nom. En ser canonitzat es va col·locar a la veneració la imatge seva al santuari de la “Mare de Déu” d’Agres difonent la seva devoció en els pelegrins que acudien a aquest santuari.

(Traducció del text del full ALELUYA)


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.