Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

1 de maig de 2023
0 comentaris

Propostes generals per a una major equitat social (I)

  1. LES TRANSFERÈNCIES PÚBLIQUES juguen un paper clau per a contenir aqueix augment de la desigualtat, ja que les ajudes permeten, de manera estructural, reduir la desigualtat, al mateix temps que donen credibilitat a l’ètica del principi de Solidaritat, contemplat en l’article 41 de la Constitució Espanyola.
  2. FOMENTAR I ENFORTIR la participació en política de la societat civil, per a “millorar la qualitat democràtica i el desenvolupament humà”. Es tracta de vèncer la desafecció amb els partits polítics i la política i, a la vegada, reactivar la responsabilitat i el compromís de la ciutadania com a “solidaritat amb els altres”.
  3. Això exigeix potenciar les mesures encaminades a APROFUNDIR EN LA DEMOCRÀCIA, la llibertat i la defensa dels més vulnerables; en definitiva, practicar la justícia social i lluitar contra la pobresa, l’exclusió social, la intolerància, el catastrofisme i el populisme reaccionari. Permet aixecar la paraula comunitària front als poders opacs, especulatius i excloents.
  4. IMPULSAR UN PACTE DE RENDES que incorpore el diàleg dels actors socioeconòmics per a abordar l’equilibri del triangle “salaris-beneficis-fiscalitat”. Repartir responsabilitats en una societat necessitada de canvis estructurals. Vivim en un món en transició carregat d’incertesa.
  5. GARANTIA D’INGRESSOS. Desenvolupament reglamentari i normatiu de l’IMV (Ingrés Mínim Vital) per a garantir una major cobertura i abast a les llars i sectors vulnerables. Així com seguir incrementant el Salari Mínim Interprfessional (SMI) fins assolir el 60% del salari mitjà al país.
LLEGIM
10.05.2009 | 1.29
FESTIVITAT DE SANT JOSEP
19.03.2012 | 6.26

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.