Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

25 de febrer de 2009
0 comentaris

Entre ocurrències i més del mateix

Sant Cesari i Sebastià d’Aparicio

Dimecres de Cendra. Penjament de la Vella Quaresma

Que tenim un conseller d’Educació forense de professió (encara que la professió que millor el pot definir és polític professional) no li és desconegut a cap persona més o menys vinculada al món de l’ensenyament al PV, que aquest forense té ocurrències i algunes d’aquestes les vol dur a cap al territori on fa de conseller tampoc ens és desconegut, però les dues darreres ocurrències ja són per nota.


La primera ha estat dir que els exàmens de setembre podran ser avançats a juliol al PV. Com? Molt fàcil. Recordeu el Pla Èxit. Segons aquest Pla (o el que el conseller vol que siga el Pla Experimental d’Atenció Extraordinària i Reforç), cap la possibilitat de tenir més hores en les assignatures instrumentals de l’ESO al llarg dels mesos de maig i juny, amb la prolongació de la jornada escolar. Brillant idea, sí. I amb la calitja que cau durant aquests mesos que algú m’explique com es pot fer açò amb unes condicions mínimes d’èxit. Jo no ho sé. Si això es duu a cap, els alumnes podran examinar-se a finals de juliol i aprovar definitivament la matèria… i així, segons el conseller els estudiants tindran tres oportunitats: la convocatòria normal, la del Pla Éxit a finals de juliol i l’extraordinària de setembre. Més que ningú i millor (no sabeu que és la Comunidad Blavenciana?).
I la segona ocurrència la vaig escoltar ahir en tornar a casa (quan venia de dur al metge ma mare) a la SER. I és que pensa introduir el xinés mandarín com a matèria optativa al currículum d’ESO i Batxillerat. Aquesta idea és per a Excel.lent-Matrícula d’Honor. Després a Vilaweb se’m confirmà allò que no volia creure’m. Sí, és neravellós… ningú no arribarà més lluny que les valencianes i valencians ja que aprendrem el xinés mandarín… En fi… que algú li pose remei que, al pas que anem, acabarem agafant mosques. 

I per acabar el post voldria dir que no acabe d’entendre com el PSOE accepta de nomenar Síndic de Greuges José Cholbi. Fins ara és diputat a les Corts Valencianes ha estat des de temps del dictador Franco en càrrecs de designació política. I per si no en tenim prou fundador d’Alianza Popular i vicesecretari nacional quan el partit es va refundar en Partit Popular. Ací teniu una breu biografia. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.