Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

3 d'abril de 2014
0 comentaris

Enric Puig, Hilari Raguer i Joan Llort, Creu de Sant Jordi 2014 (CATALUNYA RELIGIÓ.CAT)

(CR) Nou reconeixement eclesiàstic en la Creu de Sant Jordi que concedeix el Govern. El jesuïta Enric Puig, el monjo de Montserrat Hilari Raguer, i el capellà tarragoní, Joan Llort, són els noms dels eclesiàstics premiats. Entre les entitats també hi ha la Fundació Vidal i Barraquer i la Fundació Buquets de Sant Vicenç de Paül.

El pare Enric Puig i Jofra (El Clot, Barcelona, 1945) és secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, i president del Patronat de l’Institut Químic de Sarrià. Va ser el coordinador de la visita de Benet XVI a Barcelons el 2010. Puig rebrà la distinció per “la destacada dedicació als infants i joves, a través de l’escola i del món del lleure”.

També rebrà el guardó el monjo benedictí i historiador, Hilari Raguer i Suñer (Madrid, 1928). El reconeixement a Raguer és “pel seu compromís social i amb la catalanitat, des d’una destacada contribució a la historiografia com a autor, entre d’altres, de llibres sobre història política i religiosa”.

Un altre dels guardonats és Joan Llort i Badies (Guimerà, Urgell, 1932), rector a l’Espluga Calba. Llort rebrà el guardó “en reconeixement a la seva tasca de promoció de la comarca de les Garrigues mitjançant iniciatives culturals, socials i econòmiques valuoses per a la comunitat.”

Les entitats reconegudes

Entre les entitats, la Generalitat ha premiat a la Fundació Vidal i Barraquer, creada en el si de la Conferència Episcopal Tarraconense i vinculada a la Universitat Ramon Llull, “per la qualitat de l’assistència que presta, en els seus centres de salut mental, a persones amb trastorns psicopatològics, complementada per l’aposta formativa i de recerca en els àmbits de la psicologia i de la psiquiatria.”

També s’ha reconegut a la Fundació Busquets de Sant Vicenç de Paül, vinculada a les Filles de la Caritat, per “la meritòria dedicació, des de Terrassa, a les necessitats de les persones des del punt de vista assistencial i educatiu, i per la tasca de sensibilització col·lectiva en la construcció d’una societat més solidària.”

El Govern ha reconegut enguany a 27 persones i 15 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. La Creu de Sant Jordi es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. 

Entre les 27 persones guardonades també destaca l’editor Lluís Pagès Marigot, fundador de Pagès Editors, segell molt vinculat i sensibilitzat amb l’edició de llibres religiosos a Lleida.

PD: A part de fer-me’n ressò, felicite des d’aquest bloc els tres guardonats, sobretot el P. Hilari Raguer OSB. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.