Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

2 d'octubre de 2010
1 comentari

Correllengua i Lliurament dels XV Premis Jaume I del Bloc de Progrés de l’Alcúdia

Anit poguérem assistir a la part final del Correllengua i al Sopar-Lliurament dels XV Premis Jaume I del Bloc de Progrés de l’Alcúdia. Vam eixir de casa cap a les 20:45h i a les 21:00 ja ens trobàvem a la plaça de la Casa de la Cultura de l’Alcúdia, lloc on finalitzava el Correllengua.

Cap a les 21:30h apargué a la plaça la Flama de la Llengua encapçalada per la Senyera de Jaume I i acompanyada del foc de la Colla de Dimonis Enroscats del poble. Després de situar-se en un costat de la plaça els Dimonis ens feren gaudir amb un xicotet mostrari del que és el foc al PV. Posteriorment, gent dels grup de Danses ballà alguna peça, un grup de xicots que el dia de l’Entrà acompanyen la Mare de Déu feren una xicoteta demostració i acabà l’acte amb més foc i amb un castell humà al qual s’enfilà la Flama de la Llengua. Cal dir que la gent participant venia des del que s’anomena la Nòria (en una entrada del poble) fins a la Plaça a què em referisc i aturant-se en diversos indrets on feien diverses demostracions del seu art. L’acte acabà amb la interpretació de l’Himne del PV, la Muixeranga d’Algemesí.

Poguí saludar amics de l’Alcúdia (i d’algun poble veí) que feia temps que no veia: Tonet, Antoni, Raimon (el jove poeta) i algun membre més dels que ja comencen a ser-me familiars a l’Alcúdia.
 

Tot seguit se m’informà de la visita frustrada de Camps a l’Alcúdia. Així com sí que estigué a Llutxent (Això sí, sense permetre l’accés en cotxe particular, al lloc on havia de personar-se Camps), a l’Alcúdia, mitjançant una campanya de missatges de mòbil i d’INternet, aconseguiren que no s’hi presentara. Devia tenir por que li tornàrem a preguntar on estan els nostres diners o que ens regalara un vestit. És aquest el Molt poc honorable que presideix la Generalitat? Vosaltres mateixos.
 

I ja, després d’açò, ens desplaçàrem al Saló “Segle Vint-i-u” per tal de sopar (precedit d’un aperitiu als jardins del restaurant) i fer el lliurament a les premiades i premiats d’enguany. En l’anterior apunt teniu el llistat. Però vull destacar, entre els premiats d’enguany, l’Institut d’Estudis de la Maria Alta (Premi Joan Fuster), la Colla La Rosca, dolçainers i tabaleters de l’Alcúdia (Premi Ovidi Montllor) i Ferran Zurriaga i Agustí i Josep Lluís Bausset (Premi Tip Canya). A Josep Lluís Bausset se li atorga per segona vegada aquest premi. Sobretot, i de motius en sobren en aquest “homenot”, perquè enguany ha fet 100 anys (com ja sabeu) i és el President d’Honor del Bloc de Progrés de l’Alcúdia.
 

No vull acabar l’apunt sense esmentar que, quan eixia, vaig poder saludar Pere Riutort Mestre. Feia anys que no el veia. I m’he compromés a dedicar-li un apunt en la secció PERSONAL del meu bloc. 
 

El sopar fou aquest:

 

Aperitiu (al jardí)

Ensalada de pularda amb mezclum i fruita seca

Assortit d’ibèrics amb pa i tomaca

Coulant de bacallà

Esgarrat de verdures a la brasa amb formatge fresc

Sorbet de llima

Galta de porc ibèric amb guarniment

i Semifred de xocolata amb fruita i gelat.

Café i licors

i el Celler consistí en aigua mineral, refrescos i cervesa, Vi blan Parreño i Vi negre Duque de Arcas.
 

 PD: La foto és de l’amic Toni Montes (al seu facebook en trobarem moltes més)


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Que, juntament amb la colla La Rosca, els assistents al sopar cantàrem el Cant dels Maulets, que es llegí un poema de Vicent Moreno i Mira dedicat a Josep Lluís Bausset i Ciscar, escrit a València el 19 d’agost d’enguany, dia del natalici del Sr. Bausset. I que poguí saludar la filla Matilde i vam parlar breument sobre son pare i el seu germà. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.