Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

27 de febrer de 2021
0 comentaris

5G RURAL? (i II)

En nombroses ocasions adverteix del perill que el 5G augmente la bretxa difigital en les zones rurals, que sols aportarien el 8% del total dels enormes beneficis generats a nivell global, considerant la venda d’equips per a infraestructures, compra o renovació de dispositius adaptats al 5G, contractes d’abonats i beneficis per noves aplicacions que pogueren generar-se. Per això insisteix als governs per tal que facen una valoració sobre la conveniència de centrar-se en el complet desenvolupament de la tecnologia 4G, almenys en determinades zones, abans de llançar-se a les grans inversions del 5G.
Paradoxalment la tecnologia 5G sembla ser una oportunitat per al món rural per diverses raons. La primera és que en ser una xarxa principalment inalàmbrica no requereix de la instal.lació de xarxes de cable (ni de coure ni de fibra òptica) fins els domicilis, més dispersos en els nuclis rurals que en els urbans. Açò abarateix la inversió.
La segona és que amb una sola antena treballant en radiofreqüències per davall dels 100Mhz (1Ghz) es cobreixen grans extensions de terreny on la densitat del corrent de dades no siga excesiva, mentre que en els nuclis urbans seran necessàries moltes microantenes situades a 150-250 metres unes d’altres per a conduir la gran densitat de dades que previsiblement es donaran i treballant en radiofreqüencies per damunt dels 2-3 Ghz per la seua major capacitat per al flux de dades.

La tercera fa referència als perills contra els quals ens preveuen les associacions ecològiques respecte a la sobreexposició dels humans i altres éssers vius als camps magnètics de les radiofreqüèmcies. Açò, encara que no estiguen d’acord tots els tècnics, tindria sentit en nuclis urbans per la gran densitat de dispositius connectats en radiofreqüències altes amb major poder de penetració en teixits vius, però no en els nuclis rurals amb dispositius i antenes connectats per davall d’1Ghz (com en la televisió per antena). Esperem que aquest tema no esdevinga un fre per a la implementació del 5G en el món rural i en altre punt de discrepància en l’enfocament que es fa des del món rural i l’úrbà.
Pel moment, bé ens vindria que es completara la implementació del 4G.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.